|   | 
  • YENİ YILA DİLEK BALONU UÇURARAK GİRDİLER


    YENİ YILA DİLEK BALONU UÇURARAK GİRDİLER
    Kayseri'de vatandaşlar, 2013 yılına Cumhuriyet Meydanı'nda girdi.

     Kayseri'de vatandaşlar, 2013 yılına Cumhuriyet Meydanı'nda girdi. Tören alanında dilek balonları uçuran bir grup, birbirlerine mutlu bir yıl dileğinde bulundu.

    Cumhuriyet Meydanı tören alanında gece toplanmaya başlayan yaklaşık 30 genç, yanlarında getirdikleri dilek balonlarını tutuşturarak, gökyüzüne saldı. Yılın son dakikalarında yeni yıldan beklentilerini dile getiren gençler, daha sonra çiftetelli oynadı. Yaklaşık 150 Kayserilinin toplandığı alanda, bazı vatandaşlar halay çekerken, bazıları ise hatıra fotoğrafları çektirdi. Yeni yıla geri sayımı yapan vatandaşlar birbirine sarılarak yeni yıllarını kutladı. Toplanan kalabalık yeni yılın ilk dakikalarında olaysız bir şekilde dağıldı.

    YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 00: 05'TE DOĞDU

    Kentte yeni yılın ilk bebeği saatler 00: 05'i gösterdiğinde, yarım saatlik bir operasyon sonrası sezaryenle doğumevinde dünyaya geldi. 25 yaşındaki Songül ile 28 yaşındaki -Adem Halatlı çiftinin saatler 00: 05'i gösterdiğinde 3 kilo 300 gram ve 50 santimetre boyunda Kayra Berk adını verdikleri bebekleri hayata gözlerini açtı. Nisa isimli 5.5 yaşındaki kız çocukları bulunan çiftten bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Adem Halatlı, "Çok heyecanlıyım, Allahım bana böyle bir günde bir erkek çocuk nasip etti. Dileğim çocukları olmayana da Allahımın çocuk vermesi" dedi.

    SAĞLIK EKİPLERİ VE POLİSLER GÖREVDE

    Kayseri'de görev yapan polis ve 112 Acil Sağlık görevlileri yeni yılı çalışarak karşıladı.

    Kentte vatandaşların huzuru ve güveni için görev yapan polis ekipleri Kayseri Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezi'nde yaşanabilecek olumsuz olayları önceden belirlemek için kameralardan kenti izledi. Muhabere Elektronik Şube Müdürü Mehmet Atilla Akalap yaptığı açıklamada, Yılbaşı dolayısıyla Kayseri'de bir dizi önlem alındığını söyledi.

    Akalp, kentin güvenliği için mesai saati gözetmeden görev yaptıklarını belirterek, "Emniyet teşkilatımız yılbaşında vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda olmaları için çalışıyor. MOBESE sisteminden kentin kilit noktaları sürekli kontrol ediliyor. Bir olumsuzluk durumunda ekiplerimiz en hızlı şekilde olay yerine intikal ederek konuya dahil oluyor. Biz vatandaşlarımızın güvenliği için varız" dedi.

    Yeni yılın herkese huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Akalp kentin güvenliği için 24 saat çalışıyoruz ondan da büyük bir mutluluk duyuyoruz "diye konuştu. Kayseri'de yapılan trafik denitüimlerinde 23 alkollü vatandaş yakalandı.

    Yılbaşında vatandaşların sağlığı ve güveni için çalışan bir başka ekip ise 112 Acil Yardım ekipleriydi. 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde yeni yıla merhaba diyen görevliler, insanların sağlığı için görev yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.