|   | 
  • Yeni Yılda Vergi Harç Ceza Artış Oranları Belli Oldu


    Yeni Yılda Vergi Harç Ceza Artış  Oranları  Belli  Oldu
    Yeni yılda vergi harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranları belli oldu -2019 yılında vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı yüzde 23,73 oldu 2019 yılında pasaport, ehliyet harçları, trafik cezaları ve MTV oranı yüzde 23.73 artacak

     Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2019 yılında vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranının yüzde 23,73 olarak tespit edildiğini duyurdu. 
    Hazine ve Maliye Bakanlığının Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğde, yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayında (ekim ayı dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olduğu aktarıldı. 
    Buna göre, yeni yıl için yeniden değerleme oranı yüzde 23,73 olarak tespit edildi. Bu oran, aynı zamanda 2018 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak. 2019 yılında pasaport, ehliyet harçları ve trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi oranı da yüzde 23.73 artacak. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.