|   | 
  • Yılda Hergün 10 Kişi Trafik Kazaları Sonucu Hayatını Kaybediyor


    Yılda Hergün 10 Kişi Trafik Kazaları Sonucu Hayatını Kaybediyor
    İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Güvenliği Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlenirken, programda konuşan Vali Orhan Düzgün, ?Özellikle karşıdan karşıya geçişlerde yayaların trafik kurallarına uymaması, sürücülerin emniyet kemerlerini takmaması, sürücülerin başta hız limitleri olmak üzere trafik ışıkları ve benzeri trafik kurallarına uyulmaması sonucu maalesef ölümlü kazalar meydana geliyor? dedi.

     İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, İlçe Belediye Başkanları ve Daire Müdürleri katıldı. Programda açılış konuşması yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, ?Trafik kazalarında pek çok vatandaşımızı kaybediyoruz. Her geçen yıl kazalara bağlı olan ölümlerde bir azalma söz konusu. Bunda tabi yol standartlarının iyileştirilmesi, sürücülerin bilinçlerinin arttırılması trafik kurallarına riayette tabi önceki yıllara göre bilincin daha fazla gelişmesi ve trafik denetimlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Tabi geçmiş yıllardaki rakamlara bakarsak 1990 yılında Türkiye?de 3 milyon 700 bin taşıt varken 6 bin 300 ölümlü kaza meydana gelmiş. 200 yılında taşıt sayısı 2 katından daha fazla bir rakama ulaşmış, 8 milyon 300 bin taşıt ve 5 bin 500 ölüm var. 2011 yılında da taşı sayısı 20 yıl öncesine göre 10 kat artarak 16 milyona ulaşmış. 16 milyon taşıtın trafikte olması sonucunda 2011 yılında 3 bin 800 ölümlü kaza meydana gelmiş. Tabi bu rakamlar azalmakla beraber halen çok sayıda olduğunu söylememiz mümkün. Çünkü ortalama yılda her gün 10 kişi trafik kazaları sonucu hayatını kaybediyor. Dünde maalesef bir kaza sonucu bir araçta bulunan 5 yakın akrabanın ölümü nedeniyle bir cenaze törenine katıldım. Tabi bu çok acı veren bir durum? diye konuştu.
    Trafik kazalarına bağlı ölümlü kazaların azaltılması gerektiğini belirten Düzgün, ?Bunda da tabi herkesin mümkün olduğu kadar trafik kazalarına uyması, son yıllarda tabi hem denetimlerin artması hem de yollarla ilgili birtakım iyileşmelerin sağlanması sonucunda yola bağlı kazaların oranında bir azalış var. Özellikle karşıdan karşıya geçişlerde yayaların trafik kurallarına uymaması, sürücülerin emniyet kemerlerini takmaması, sürücülerin başta hız limitleri olmak üzere trafik ışıkları ve benzeri trafik kurallarına uyulmaması sonucu maalesef ölümlü kazalar meydana geliyor. Bizde Emniyet Müdürlüğümüz ile beraber burada bulunan değerli kurul üyelerinin katkılarıyla beraber hazırlayacağımız projelerle başta okullarımız olmak üzere çocuklarımızın geleceğe daha duyarlı olarak yetiştirilmesi yönünde gerekli tedbirleri almamız gerekiyor? şeklinde konuştu.
    ?Son dönemlerde özellikle elektronik denetleme sistemi konusunda çok büyük ilerlemeler sağlandı? diye Düzgün, ?İşte yolda giderken haberi olmaksızın tabi hız limitlerini aştığı için kesilen cezaya vatandaşımız işte ?niye Kayseri?de bu uygulanıyor?? diye bazı şikayetler oluyor. Aslında bu sadece Kayseri?de uygulanmıyor. Tüm Türkiye?de uygulanıyor. Uygulanması da gerekir? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.