|   | 
  • Yılmaz Vural:“Bu akşam bizim için çok kritik bir akşamdı”


    Yılmaz Vural:“Bu akşam bizim için çok kritik bir akşamdı”
    BB Erzurumspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye Ligi’nde ilk defa VAR’a gidilmeden bir maçın bittiğini ifade ederek, “Bu akşam bizim için çok kritik bir akşamdı, çok şükür sonuç bizi çok mutlu etti” dedi.

    Süper Lig’in 36. haftasında evinde karşılaştığı Yeni Malatyaspor’u 1-0 mağlup eden BB Erzurumspor'da Teknik Direktör Yılmaz Vural, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
    Teknik Direktör Vural, “6 ve 22 dakikalarda iki tane pozisyonu rakibin var. Sonra biz sazı elimize aldık. Bizim de 28 ve 30 dakikalarda iki pozisyonumuz var. 2’şer pozisyonla devre bitti. 58, 64, 71, 83, 90 ve çok şükür 90+6'da Obertan’ın attığı müthiş golle hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Orta sahayı kullanmadan atılacak uzun toplarla iş yapılmaya çalışıldı. Çoğunu kazandık, dönen topları kazandık, oyuna hakim olduk. Bir türlü gol olmadı, direkten döndük. Çok şükür biz tabii bizde de ufak bir ipad var elimizde. Sanki penaltı bizim gördüğümüz kadar içerdeydi gibi geldi. Türkiye liginde Ali kardeşime teşekkür ediyorum. Türkiye liginde ilk defa VAR'a gidilmeden bir maç bitti. Yani gidilip bakılsaydı ben hakemle konuştuğumda, verilen cevap şuydu; VAR'dan bir uyarı gelmiyor. Demek ki öyle değerlendirmişler. Ben yine de hakeme e ekibine teşekkür ediyorum. Bu akşam bizim için çok kritik bir akşamdı. Çok şükür sonuç bizi çok mutlu etti. Bizim de takımla olan ilişkimizde en azından şunu öğrendiler, bir oyun oyuncu ile oynanıyor ama takım oyunu ile kazanılıyor. Dolayısıyla bu takım artık bir takım oldu duygusuyla, sevinmesiyle o reaksiyonu veriyor. Uğraşacağız, olur olmaz Allah büyüktür. Bu çabanın karşılığını bugün aldık. Bundan sonraki maçlar hiç kolay değil Gaziantep, Başakşehir, Kasımpaşa Fenerbahçe, Alanya hiç kolay maçlar değil. Fenerbahçe'nin şampiyonluğa çok yakınlaşması, Alanya'nın dördüncü olabilir miyim gayreti var. Biz hesap yapmıyoruz önümüzdeki maçı kazanırsak o zaman hesap yapıyoruz. Çocuklarımı gönülden kutluyorum geri kalan maçlarda aynı şeyleri yaparlarsa aynı sonucu alabilirler” şeklinde konuştu.

    Hikmet Karaman: “Skordan memnun değiliz”

     

    MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Denizlispor maçının ardından, “Skordan memnun değiliz. Kendi evimizde oynadığımız maçı 3 puanla kapatmak istiyorduk” dedi.
    Süper Lig’in 36. haftasında Denizlispor ile 1-1 berabere kalan MKE Ankaragücü'nde Teknik Direktör Hikmet Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaman, “Maçın başında çok erken bir gol yedik. 1-0 ondan sonraki devam edecek oyun planlamamızı son derece bozdu. Aslında hiçbir şey yokmuş gibi devam etmemiz gerekirdi. Araya oyuncuların çok yerde yatması, zamanın geçmesi, maçın temposunun düşmesi, ikili mücadelelerde sertliğin yükselmesi, oyunun temposunu düşürdü. Buna rağmen ilk devreye 1-1 gittik. Güzel bir gol attık. İkinci yarının başında çok net bir pozisyonumuz var. Bu tür maçlarda kolektif oyun, boştaki adamı bulma, gol vuruşu yapma, konsantrasyon çok önemli. 1-1 devam ettiği süre içerisinde zorlanan taraf biz olduk. Daha sonra süreç uzadığında oyun kesiliyor, tempo düşüyor. Bir türlü kendi oyunumuzu oynayamadık. Şunu unutmamamız lazım puan puandır. Buradan 40 puan ile çıkmak istiyorduk. Hafta sonu final maçına geldik. Öyle maçlara geliyoruz ki burada rahatlayıp diğer maçlara stratejik çıkabilirdik. Ama bugüne kadar bizi taşıyan bir oyuncu grubumuz var. Onaları da göz önünde bulunduruyoruz. Hepimiz eleştirilerimizi net bir şekilde yapalım. Yaptıktan sonra da hafta sonu oynayacağımız maça odaklanıp, oradan alacağımız iyi bir skor ile sonraki maçlara çıkacağız” ifadelerini kullandı.

    "Biz kendisine inanıyoruz"
    Embiya Ayyıldız’ın ilerleyen süreçte forma giymeye devam edip etmeyeceğiyle ilgili bir soruya Karaman, “O bölgede kaç tane değişiklik yapıyorum. Görüyorsunuz. Oralarda bir oyuncu bulup, gördünüz Şahverdi Çetin’in de şutu mükemmeldi. Kaleci o topu müthiş çıkardı. Benim diyen kaleci o topu çıkaramayabilirdi. Dolayısıyla hücum adamlarının hepsine ihtiyacımız var. Orkan’dan bile faydalanmayı düşünüyoruz her pozisyonda. Başka bir oyuncuyu forvet pozisyonuna getirebiliyoruz. İçeriden bir şeyler yapabiliyoruz. Olmayınca değişiklik yapıyoruz. Borven ve Badji’nin yokluğunda Embiya da bu süreçte daha çok çalışıp üzerine daha çok düşüp, bir gol atıp, süreyi fazla alırsa onu da yapacaktır. Biz kendisine inanıyoruz” diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.