|   | 
  • YOZGAT'TA 400 YATAKLI HASTANE YAPILACAK


    YOZGAT'TA 400 YATAKLI HASTANE YAPILACAK
    AK Parti Yozgat Milletvekili Soysal, ilde yapılması planlanan 400 yataklı eğitim hastanesinin temelinin bu yıl atılacağını söyledi.

     AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, ilde yapılması planlanan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin temelinin bu yıl atılacağını söyledi.

    Milletvekili Soysal, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat'a yapılması planlanan eğitim ve araştırma hastanesiyle ilgili sürecin yasal prosedürlerinde sona gelindiğini belirtti. Soysal, "İlimize yapılacak olan 400 yatak kapasiteli hastane ile ilgili yasal işlemler tamamlanmak üzere. Sadece kamu ortaklığıyla ilgili Danıştay, bazı maddelerden dolayı yürütmeyi durdurdu. Biz de bu konuyu Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda ele alarak görüşüyoruz. En kısa süre içerisinde genel kurula getirerek kanunlaşmasını sağlayacağız." dedi.

    Kendisinin, Meclis'te Plan Bütçe Komisyonu üyesi olduğunu, özellikle Yozgat'a yapılacak hastanenin takipçisi olduğunu belirten Soysal, "Şu an ihalesi yapılan ve sadece temellerinin atılması beklenen hastanemiz sadece Yozgat değil, ilimizin yanı sıra Ankara'da 2 tane, Kayseri ve İstanbul'da birer tane olmak üzere, bu yasal düzenlemenin tamamlanmasının ardından o illerimizde de hastane inşaatına başlanacak. Hiç kimse Yozgat'a hastane yapılacaktı, artık yapılmayacak gibi bir düşünce içerisine girmesin. Bu yıl inşallah hastanemiz inşaatının temelini atacağız. Yine Sorgun ilçemizde yapılması planlanan 250 yataklı hastane projesini de Sağlık Bakanlığımız yaptırarak, evrakları TOKİ'ye gönderdi. Hastane projesinin eksikliklerinin TOKİ tarafından tamamlattırılarak, İhale Daire Başkanlığı'na ihale edilmesi üzerine gönderildi. İnşallah önümüzdeki bir kaç ay içerisinde inşaata başlanacak." diye konuştu.

    Soysal, 2013 yılının, Yozgat'ın sağlık alanında devrim niteliği taşıyan yatırımlara sahne olacağını söyledi. Soysal, "Bu yıl ilimize ve ilçelerimize yapılacak hastane inşaatının temellerinin atılacak olmasıyla ilimize sağlık alanında önemli yatırım yapılacak. AK Parti, halkımızın partisidir. Biz halkımızın her alanda sağlıklı, huzurlu yaşaması için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.