|   | 
  • "Asgari Ücrette Düşüş Olmayacak"


    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hiçbir asgari ücretlimiz 1300 liranın altında bir maaş almayacak. Asgari ücretlimiz şunu bilsin, 1300 liranın altında bir maaşın muhatabı olmayacak" dedi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti. Bakan Müezzinoğlu, Atalay’ın asgari ücret ve emeklilerin zamları ile ilgili taleplerine şöyle karşılık verdi:

    "Bugün Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelecek, Eylül ayından itibaren asgari ücretlerin vergi kesitleri dolayısıyla alacakları net ücretler 1230 liraya kadar düşüyor, 70 liralık bir kayıp oluşuyor. Bunun telafisiyle ilgili zaten önceki bakanımız şimdiki İçişleri Bakanımız o gün imza atılırken bunun telafi edileceğine dair söz de verilmiş. Maliye Bakanımız ile ben de son iki gündür çalışma ekipleri de çalışıyor. O sözün arkasında onlar da duracaklar ve inşallah bugün Bakanlar Kurulu’nda son şeklini vereceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim hükümetin verdiği, önceki bakanımızın verdiği söz, sözümüzdür. Hiçbir asgari ücretlimiz 1300 liranın altında bir maaş almayacak. 1300’e tamamlayacak bütün tedbirleri maliye ile görüşerek son şeklini de bugün veya bu hafta veririz. Dolayısıyla asgari ücretlimiz şunu bilsin, 1300 liranın altında bir maaşın muhatabı olmayacak. Diğer konuyu da önümüzdeki süreçle ilgili hükümetimize, Başbakanımıza, BKK’ya götürürüz, onunla ilgili değerlendirmeleri de önümüzdeki günlerde hep beraber paylaşırız."

     

    Emeklilik promosyonları ile ilgili de çalıştıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Alın teri kutsal, hele asgari ücret gibi çok daha iyi olmasını arzu ettiğimiz ama ülkenin ekonomisiyle de paralel giden bir yapının asgari ücretliyi daha mutlu edecek koşulları da inşallah ülke olarak yakalarız. Burada önemli olan siyasi istikrar, siyasi istikrarın getirdiği ekonomik istikrar, ekonomik büyümeyle birlikte inşallah önümüzdeki süreçler sizin de bizim de arzu ettiğimiz koşulları da yakalarız. Alınterinin hakkını korumakta hep beraber, ülke ekonomik dengeleriyle birlikte inşallah birlikte götüreceğimiz süreçtir" ifadelerini kullandı.

    Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin esnek çalışma modeli taslağının ne durumda olduğuyla ilgili soru üzerine, "Bu hafta içinde ben yönetmeliğin son sunumunu alacağım, son bir değerlendirmeyi yaptıktan sonra ümit ediyorum ki bu ay sonuna kadar bu yönetmeliği yayınlamış olacağız, büyük oranda hazırlıklar tamamlandı gibi görünüyor" cevabını verdi.



    Etiketler Asgari Ücret

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.