|   | 
  • "Tam Gün" tasarısı yeniden komisyonda


    TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, kabul ettiği ancak daha sonra bazı değişiklikler yapmak üzere geri çektiği "tam gün" olarak da adlandırılan, sağlıktaki torba tasarıyı yeniden ele almaya başladı.

     AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında toplanan komisyon,  Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı'yı görüşüyor.

    Görüşme öncesi muhalefet milletvekilleri, usul hakkında söz aldı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, kendilerinin de insan olduklarını, yorulduklarını dile getirerek, komisyonun geç bir saatte toplanmasını eleştirdi.

    Yararlı olmak istediklerini belirten Atıcı, bir hekimin, 2,5 dakikada bir hastayı muayene edip, tedavi edemezse bir milletvekiline 24 saat bile tanınmadan sağlık sisteminde önemli değişikler içeren bir metnin görüşülmesi halinde Genel Kurul'da sıkıntılar yaşayacaklarını kaydetti.

    CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de bu kadar önemli konunun, 6 ay boyunca beklediğini ancak daha sonra sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri değişikliği bilmeden, tasarının çıkarılmak istendiğini söyledi. Bunun doğru olmadığını ifade eden Özel, "Bu, yasama kalitesini düşürüyor. Burada böyle yaparsanız yine düzeltmek zorunda kalacağız" dedi.

    CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "7 ay bekliyor da 7 saat içinde geçmesi için aceleniz nedir, alt komisyon oluşturulsun. Şimdi çıkaracağımız yasa, yargı organlarından geri dönecektir" diye konuştu. 

     

    -"Bugünü değil, yarınları da ilgilendiriyor"

     

    Komisyon Başkanı Ünüvar, tasarıya yönelik önergeleri, mutat olmadığı halde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da iyi niyetiyle komisyon üyelerine dün gönderdiğini belirtti. 

    Ünüvar, görüşmelerin kapışma değil müzakere ortamında geçmesini istediklerini dile getirerek, sağlık sistemindeki her değişikliğin 76 milyonu; sadece bugünü değil yarınları da ilgilendirdiğin kaydetti.  Ünüvar, Genel Kurul aşamasında, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini dinleme imkanı bulamayacakları için tasarıyı komisyonda yeniden ele aldıklarını dile getirdi.

    Geri çekilme yazısının Genel Kurul'da 19 Ekim Salı günü saat 16.00 civarında okunduğunu anımsatan Ünüvar, İçtüzük gereği komisyonun bu saatte toplandığını, bir kasıt olmadığını vurguladı.

    Ünüvar, Hükümet'in, Genel Kurul'da değişiklik yapma yoluna da gidebilecekken bunu yapmadığına işaret etti. Ünüvar, bu konun tartışılması gerektiğini ifade ettiğini, Hükümet'in de saygıyla karşıladığını, bunun, Hükümet'in komisyona verdiği değeri gösterdiğini kaydetti.

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tasarı üzerinde yapacakları değişiklikler hakkında bilgi verdi. Meslek örgütleri de tasarıyla ilgili görüşlerini dile getiriyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.