|   | 
  • 33 bin metrekarelik yapay göl buz tuttu


    33 bin metrekarelik yapay göl buz tuttu
    Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Anadolu Harikalar Diyarı içinde bulunan ve su kayağı yapılan 33 bin metrekare büyüklüğündeki yapay göl, geceleri sıfırın altında 21 dereceye kadar düşen sıcaklık nedeniyle tamamen dondu.

     1 metre 80 santimetre derinliğe sahip 60 bin metre küp suyun bulunduğu yapay göl Sukaypark'ın yüzeyi tamamen buz tabakasıyla kaplanırken, kenar bölgelerdeki buz kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu ifade edildi.

    Mekanik hat uzunluğu 520 metreyi bulan tesisin kış aylarında çalışmadığını belirten yetkililer, gölün 5 gün önce donmaya başladığını söyledi.

    Donmanın gölün orta kısmından başladığını ve bir kaç gün içinde 33 bin metrekarelik suyla kaplı alanın tamamen donduğunu ifade eden tesis yetkilileri, buz kütlesinin üzerine üzerine taş atmalarına ve zıplamalarına rağmen herhangi bir kırılma veya esneme yaşanmadığını belirtti.

    Tesis yetkilileri, güvenlik nedeniyle, hayvanat bahçesi veya Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki diğer birimlere gelen vatandaşları buz tutan gölün etrafından uzak tutmaya çalıştıklarını söyledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.