|   | 
  • Anneler Günü'nde "Hayme Ana'ya" ziyaretçi akını


    Anneler Günü'nde
    Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi'nin büyükannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Ana'nın türbesi, Anneler Günü dolayısıyla ziyaretçi akınına uğruyor.

    Kütahya merkez, çevre il ve ilçelerden ilçeye bağlı Çarşamba köyündeki türbeyi ziyaret eden vatandaşlar, Hayme Ana'nın Anneler Günü'nü kutlamak için ilçeye geldiklerini söyledi. Vatandaşlar Hayme Ana türbesine eş ve çocuklarıyla gelerek dualar etti. 
    Ayrıca burada dualar eden ziyaretçilerin uğrak yeri, Domaniç ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Domur köy'de bulunan “Mızık Çamı”, Osmanlı Devletini kuran Osman Gazi'nin bebekliğinde, ninesi Hayme Ana tarafından dallarına salıncak kurularak avutulduğu rivayet edilen ağaç oluyor. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.