|   | 
  • AYDIN:'' GÜVENLİK KAMERALARI HIRSIZLIK OLAYLARINDA CAYDIRICI OLUYOR''


    AYDIN:'' GÜVENLİK KAMERALARI HIRSIZLIK OLAYLARINDA CAYDIRICI OLUYOR''
    Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, geçen yıl kentte yaşanan birçok hırsızlık olayının ardından güvenlik kameraları aracılığıyla zanlıların kısa sürede yakalandığını açıkladı.

     Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, geçen yıl kentte yaşanan birçok hırsızlık olayının ardından güvenlik kameraları aracılığıyla zanlıların kısa sürede yakalandığını açıkladı. Güvenlik kameralarının caydırıcı özelliği olduğuna dikkat çeken Aydın, vatandaşlardan gerek evlerine gerekse işyerlerine kamera taktırmalarını istedi.

    Mustafa Aydın, yaptığı açıklamada, güvenlik kameralarının emniyet güçlerinin işini kolaylaştırdığını ve vatandaşların da mağduriyetini bir an önce giderme konusunda önemli bir etken olduğunu belirtti.

    "Emniyet olarak diğer vakalarda olduğu gibi hırsızlık vakalarında da vatandaşlarımızın mağduriyetini giderebilme adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." diyen Aydın, "Vatandaşlarımızın ev veya işyerlerine taktırdıkları güvenlik kameraları sayesinde eşkali belirlenen zanlıları daha kısa sürede yakalama şansına sahip oluyoruz. Bu sayede hem bizlerin işi kolaylaşıyor, hem de mağdur olan vatandaşımızın mağduriyeti daha kısa sürede ortadan kaldırılmış oluyor. Bunun yanı sıra güvenlik kameraları hırsızlara karşı caydırıcı olduğundan zanlılar güvenlik kamerası bulunmayan ev veya işyerlerine yöneliyorlar. Bu bakımdan vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Ayrıca seçim yaparken, yüksek çözünürlüğü bulunan kamera seçimi yapmak ta önemli. Çünkü bazı zamanlarda düşük kaliteli görüntüler yüzünden eşkal belirleme konusunda sıkıntı yaşanabiliyor. Vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

    Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Pınarbaşı ilçesinde geçtiğimiz mayıs ayında meydana gelen 2 polisin şehit olduğu, 3 teröristin öldürüldüğü saldırının ardından güvenlik önlemlerinin arttırıldığını ve bu kapsamda ilçede özel hareket timlerinin konuşlanacağını belirtti. Aydın, "Tunceli'ye göreve giden özel hareket timinin görevini iptal ettirdik ve timi Pınarbaşı ilçesinde görevlendirme kararı aldık. Çünkü Pınarbaşı, Kayseri'yi Güneydoğu'ya bir diğer anlamda batıya bağlayan bir nokta. Son yaşanan terör olayı ve sonrasında yaşanan bazı gelişmelerden dolayı Özel Harekat timlerini bu bölgede konuşlandırmayı düşündük." dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.