|   | 
  • Basını Özendirme Yarışması'nın Kapsamı Genişletiliyor


    Basını Özendirme Yarışması'nın Kapsamı Genişletiliyor
    Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) Anadolu basınının gelişmesine katkıda bulunmak, medya mensuplarının çalışmalarını desteklemek ve yerel basında kaliteyi yükseltmek amacıyla düzenlenen Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nın kapsamı genişletiliyor.

     Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu yıl düzenlenecek yarışmada internet haber sitesi, televizyon haberi ve radyo programı alanlarında da ödüller dağıtılacak.

    Yerel haber, makale-yorum (politika-ekonomi-kültür-turizm-spor), mizanpaj, araştırma, röportaj, fotoğraf ve Türkçe'nin doğru kullanımı (dergi) dallarında ödüllerin dağıtılmasına da devam edilecek.

    Yurt dışında günlük veya haftalık Türkçe yayın yapan yazılı basında görevli gazeteciler, Türkiye'nin tanıtımıyla Türkçe'nin doğru kullanımı dallarında büyükelçilikler, konsolosluklar ve basın müşavirlikleri aracılığıyla yarışmaya başvurabilecek.

    Radyo programları dalında ise yarışmacılar haber programlarıyla (belgesel, kültür-sanat, eğitim, sağlık vb konularda halkı eğitici sosyal içerikteki programlar) yarışmaya katılabilecek.

    Bu yılki yarışmada öncekilerden farklı olarak, yarışmaya yerel medyadan katılmak isteyen gazetecilerin, çalıştıkları gazeteleri Genel Müdürlük tarafından kurulan Devlet Enformasyon Sistemi'ne (DES) düzenli göndermeleri şartı getirildi.

    Yarışmaya katılmak isteyen ama DES sisteminde gazetesi bulunmayan katılımcıların konuyla ilgili talebini içeren e-postayı, gazetelerinin künye bilgileriyle "[email protected]" e-posta adresine göndermeleri gerekiyor.

    Değerlendirmede, özellikle yapıtların Türkçe dilbilgisi ve haber yazım kurallarına uygun olması gibi kıstaslar gözönünde bulundurulacak. Eserlerde yerel konuların ele alınması da tercih sebebi olacak.

    Yarışmaya ilişkin başvuru şartları ve değerlendirme kıstasları daha sonra ayrıntılı olarak açıklanacak.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.