|   | 
  • Basit Sanılan Unutkanlıklar Alzheimer Belirtisi Olabilir


    Basit Sanılan Unutkanlıklar Alzheimer Belirtisi Olabilir
    Acıbadem Kayseri Hastanesi Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Selda Korkmaz, unutkanlığın yaşlılığın doğal süreci olarak kabul edilmesinin, alzheimer hastalığının geç teşhis edilmesine neden olduğunu belirterek, "Basit sanılan unutkanlıklar alzheimer belirtisi olabilir" dedi.

     Gelişen toplumların en büyük sağlık sorunlarından birisinin alzheimer hastalığı olduğunu ifade eden Korkmaz, alzheimer için en büyük risk faktörünün ileri yaş olduğunu söyledi.

    Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması ve hastalıkların tedavi başarılarındaki artışın insanların daha uzun ömürlü olmasını sağladığına dikkati çeken Korkmaz, şunları kaydetti:

    "Bu süreç ise alzheimer görülme sıklığında artmaya neden oluyor. İleri yaş dışında, genetik, düşük eğitim seviyesi, hipertansiyon, kafa travmasının varlığı, depresyon öyküsü gibi nedenlerin alzheimer hastalığı riskini artırdığı düşünülüyor. Alzheimer hastalığı belleğin ve entelektüel fonksiyonların kaybı ile seyreden bir hastalık. Bu kayıp giderek ilerleyici oluyor. Genellikle ilk hastalık belirtisi olan unutkanlık ileri yaşta ortaya çıkarken, bazen genç yaşta başlangıç gösterebiliyor. Hastalığın erken döneminde yalnızca hafif bir unutkanlık vardır. Ancak zamanla unutkanlık ilerler ve günlük yaşamı etkiler hale gelir. Basit sanılan unutkanlıklar alzheimer belirtisi olabilir" 

    Günümüzde alzheimer hastalığının kesin tedavisinin mümkün olmadığını ifade eden Korkmaz, mevcut tedavi seçeneklerinin ancak hastalık seyrini yavaşlatıcı özellik gösterdiğini vurguladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.