|   | 
  • BELEDİYE, EMNİYET İÇİN 'EMNİYET KEMERİ SİMÜLATÖRÜ' ÜRETTİ


    BELEDİYE, EMNİYET İÇİN 'EMNİYET KEMERİ SİMÜLATÖRÜ' ÜRETTİ
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Atölyesi, sadece bakım-onarıma değil üretime de el attı. Atölyede, Emniyet Müdürlüğü için 'Emniyet Kemeri Simülatörü' üretildi. Eğitim amaçlı kullanılacak olan araç emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak gösterecek.

     Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın araştırmalarına göre, doğru takılmış bir emniyet kemeri çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlıyor. Ayrıca, çarpma ve çarpışma anında koltuktan fırlamayı engellediği gibi, hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek koruyor. İşte bu denli önemli bir vazife gören emniyet kemerinin kullanılması için emniyet müdürlükleri büyük gayret gösteriyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi de bu anlamda emniyet kemerinin takılmasına yönelik önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım-Onarım Atölyesinde Emniyet Kemeri Eğitim Aracı yapıldı. 

    TAM OTOMASYON

    Emniyet kemeri eğitim aracı için eski bir otobüs kullanıldı. Otobüsün yan saçları açıldı ve 6 metrekarelik alan oluşturularak araç şasesi üzerine kayan platform yapıldı. Platform hidrolik sistemle kayarak çıkıyor ve köşelerindeki fotoseller vasıtasıyla durarak sabitleniyor. Tam otomasyonlu yapılan araç Emniyet Müdürlüğü'ne verilecek ve Emniyet Müdürlüğü kalabalık alanlarda bu aracı eğitim amaçlı kullanacak. Başta Cumhuriyet Meydanı olmak üzere halkın yoğunlukla kullandığı bölgeler ve okullarda emniyet kemerine dikkat çekecek olan araç, emniyet kemeri takmayan bir sürücünün nelerle karşılaşabileceğini uygulamalı olarak gösterecek.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.