|   | 
  • Dolandırıcılar apart otelde kalıp miktar başına yüzde alıyorlar


    Dolandırıcılar apart otelde kalıp miktar başına yüzde alıyorlar
    Kayseri'de 'oltalama' diye tabir edilen dolandırıcılık yöntemiyle ele geçirdikleri başkalarına ait banka hesaplarından 120 bin lira haksız kazanç sağlayan 4 kişinin, kiraladıkları apart otel odasında çalıştığı, dolandırdıkları kişi başına da yüzde 10-30 arasında komisyon aldıkları belirlendi.

    Siber Suçlara Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte banka sitesi oluşturup, mağdurlara mail yoluyla hediye ya da indirim kazandıkları ile ilgili mesaj atarak 'oltalama' yöntemi ile mağdurlara ait banka bilgilerini elde ederek hesapları boşaltan 4 kişiyi yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.A., M.Y. ve A.O. tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
     
    'Oltalama' yönetimiyle hesapları boşaltan dolandırıcıların çalışma detayları ortaya çıktı. Türkiye genelinde birçok kişiyi benzer yöntemle mağdur eden şüphelilerin, yakınlarının dikkatini çekmemek için kentte apart otel odasını kiraladıkları ve burada kurdukları sistemle çalışmalarını yürüttükleri belirlendi. 'Site kurulumcusu', 'para transferi yapan' ve 'para çeken' olarak 3 faklı kategoride çalışma yapan şüphelilerin, yurt dışından oluşturdukları sunucu ile sahte banka sitesi kurdukları belirlendi. Sahte banka sitelerini oluşturan kişilerin nick (sanal kimlik) kullanarak, diğer para transferi yapan ve para çekenlere talimat verdiği, dolandırdıkları kişi başına ve miktara göre kazançtan pay verdiği ortaya çıktı. Yakalanan şüphelilerinden birisinin 17 Nisan 2018 tarihinde benzer yöntemle sahte internet sitesi oluşturup, banka şubesine erişim sağlamaya çalışan müşterilerin şifre ve bilgilerini ele geçirip, para transferi yapan kişi olduğu belirlendi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.