|   | 
  • DOSTANE İLİŞKİLER TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLERE DÖNÜŞÜYOR


    DOSTANE İLİŞKİLER TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLERE DÖNÜŞÜYOR
    Strasbourg ile Kayseri arasında imzalanan Kardeş Şehir Anlaşması çerçevesinde iki şehir arasındaki ilişkiler gelişmeye devam ediyor. Son olarak bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Strasbourg'tan Kayseri'ye gelen bir heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

     Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen ziyarette Eyalet Başkan Yardımcısı Lilla Merabet, İl Meclis Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer, İl Meclis Üyesi Pascale Jurdant, Strasbourg Belediye Meclis Üyesi Şaban Kiper ve Strasbourg'ta iş yapan Türk işadamları hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özhaseki, Strasbourg'la birkaç yıl önce başlayan ilişkilerin verimli bir şekilde devam ettiğini söyledi. Kardeş Şehir ilişkilerinin ticari bir takım ortaklıkları da beraberinde getireceğine vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Bazı kardeş şehirlerimiz var. Buralara sadece yatırım yapıp hayır işleyip geliyoruz. Kimine sağlık ocağı, kimine hastane hediye ettik. Ama Strasbourg gibi güçlü bir ortakla yürüttüğümüz bu işbirliğinin, karşılıklı olarak ticari ve ekonomik alanda da artarak sürmesini istiyoruz." dedi.

    Kayseri'deki ticaret hayatından da söz eden Başkan Özhaseki, "Kayseri'de 3 tane organize sanayi, bir serbest bölge var. Binden fazla da fabrika var. 150'den fazla ülkeye ihracat yapılıyor. Strasbourg da işadamlarımız için bir yatırım kapısı olabilir. Ayrıca 6 bin yıllık geçmişi olan şehrimize Strasbourg'tan kültür turları düzenlenebileceği gibi kayak turizmi de desteklenebilir." ifadelerini kullandı.

    İl Meclis Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer ise Kayseri'de bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek "Ziyaretimiz sırasında İpek Yolu'nun Kayseri'den geçtiğini öğrendik ve çok memnun olduk. Ayrıca Kayseri'de işsizlik oranının neredeyse sıfır olduğunun bilgisini edindik. Oysa Strasbourg'ta işsizlik oranı %12. Buradaki ekonomik hareketlilik hayranlık verici." dedi.

    Kayseri ile Strasbourg arasında devam eden dostane ilişkilerin ticari ilişkilere de dönüşmesini ümit ettiklerini kaydeden Maurer, ilişkilerin daha da gelişmesi için yapılması gerekenler konusunda Başkan Özhaseki'den bilgiler aldı.

    Ziyarettin sonunda Başkan Özhaseki, konuklarına Türk motifleriyle süslenmiş vazo, plaket ve Kayseri Tanıtım Kitabı, Strasbourg heyeti de Başkan Özhaseki'ye kitap armağan etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.