|   | 
  • ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KELEŞTEMUR ?AFRİKA EKONOMİK VE SOSYAL UYG


    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KELEŞTEMUR ?AFRİKA EKONOMİK VE SOSYAL UYG
    Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fahrettin Keleştemur, Dışişleri Bakanlığı'nın da katkısıyla, özellikle ekonomik ve siyasi gelişmeleri sağlamak açısından Afrika Ekonomik ve Sosyal Uygulama Araştırma Merkezi kurduklarını açıkladı.

     Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Dışişleri Bakanlığı'nın da katkısıyla, özellikle ekonomik ve siyasi gelişmeleri sağlamak açısından Afrika Ekonomik ve Sosyal Uygulama Araştırma Merkezi kurduklarını açıkladı.

    Rektör Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversite bünyesinde, ERUSAM adıyla Stratejik Araştırma Merkezi bulunduğunu, bunu Afrika Ekonomik ve Sosyal Uygulama, Araştırma Merkezi'nin izlediğini belirtti. Prof.Dr. Keleştemur, şöyle dedi:

    "ERUSAM merkezimiz Anadolu, Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu ve Balkan masalarıyla strejik ve siyasal araştırmalar yapmaktadır. Türkiye'nin Afrika'da tanınırlılığını artırmak amacıyla Dışişleri Bakanlığı'nın teşvik ve katkısıyla, ortak çalışma yapmak üzere, Afrika Ekonomik ve Sosyal Uygulama Araştırma Merkezi kurduk. Yılın son günlerinde faaliyete geçirdiğimiz merkez, Afrika ülkelerinin tarihi, siyaseti, ekonomisi, edebiyatı, kültürü, yeraltı zenginliklerini araştırmak, Türk girişimcilerin Afrika'ya yönetim yatırımlar yapmasını teşvik amacı güden merkezimiz, bu alanda önemli bir boşluğu dolduracak."

    Rektör Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi'nde hayırsever ve kentteki kurum kuruluşların aracılığıyla şu ana kadar 88 genç bilim adamının yurt dışına gönderilerek eğitim aldıklarını ekledi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.