|   | 
  • Ersun Yanal: “Neler yapabileceğimizi gösterdik”


    Ersun Yanal: “Neler yapabileceğimizi gösterdik”
    Taraftarı önünde Konyaspor’u 5-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapatan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ersun Yanal maçın ardından konuştu. Takımda eksik olmayınca neler yapabileceklerini gösterdiklerini söyleyen Yanal, “Bugün takım bütünlüğüyle, yürüdüğümüz yolda bir ayak sesi hissettirdik” diye konuştu.

    Konyaspor karşısında Rodrigues, Zanka, Ozan, Gustavo ve Vedat’ın attığı gollerle 5-1 kazanmayı başaran Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bugün tam kadro oldukları zaman neler yapabileceklerini gösterdiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Ersun Yanal, “Oynadığımız oyun, tam takım olduğumuzda taraftarlarımıza neler yapabildiğimizi gösterdiğimiz bir maç oldu. Kanat oyuncularımızın oyuna katkısıyla, yürüdüğümüz yolda daha iyi gideceğimizi düşünüyorum. Takımımız tamamlandığında daha iyi olacağımızın mesajını taraftarımıza verdik. Daha da iyi olacağız” dedi.

    “Pozisyon vermeyince özgüven yükseliyor”
    Konyaspor’un Türkiye’de en iyi kapalı savunma yapabilen takımlardan olduğunu vurgulayan Ersun Yanal, “Sert savunma uygulayabilen bir takımla oynadık. Oyun disiplinini uzun süre devam ettiren bir takım. Sezon başından bu yana eksik olarak devam ettik, birçok oyuncumuzu kullanamadık. Onlar dönüp form tuttukça, daha farklı oyunların olacağının mesajını verdik. Rodrigues, Hasan Ali, Moses ve Isla takıma katıldı. Ozan ve Tolga’nın iki yönlü oynaması bir avantaj. Tabii ki bunu takım olarak oynadığımızda tam anlamıyla performans alıyorsunuz. Kanatlarımız oldukça, takımımıza katıldıkça, alternatiflerimiz artıyor. Skora katkı yaparken, pozisyon vermeden oynuyorlar. Pozisyon vermeyince takımımızın özgüveni yüksek oluyor. Kanat oyuncularımızın performansı oyunun gidişatını belirledi” ifadelerini kullandı.
    Bu arada Yanal, basın toplantısı sırasında mikrofonda sık sık sıkıntı olması sonrasında “Ses savunma yapıyor, biz de atak yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

    “Bütünlüğümüzle ayak sesi hissettirdik”
    Ozan Tufan’la ilgili bir soruyu yanıtlayarak sözlerini sürdüren Ersun Yanal, “Ozan, Türk futbolu için çok önemli bir karakter. Şu anda çok profesyonelce bir süreç yönetiyor ve kulübümüz de ona karşı olan tutumda, bu profesyonelliği sağlayacağı her türlü desteği veriyor. Ozan, kaybetmiş olduğu seneleri tamamlayacak ve öne geçecek. Milli takım için de önemli bir karakter. Daha iyi bir performans sergileyecektir. Biz bir yolda yürüyoruz. Takımımız tamamlandıkça, Fenerbahçe’nin ayak sesleri nereye koştuğunu gösteriyor. Bu performansla sonuç bizi nereye götürecek göreceğiz” dedi.
    Takımda bugüne kadar yaşanan sakatlıkların çok tuhaf sakatlıklar olduğunu da söyleyen Yanal, “30 senedir bu işin içinde olan birisi olarak, hiç görmediğim sakatlıklarla karşılaştım. Bunlar geçtikten sonra, oyuncularımız henüz performanslarının belli bir noktasındalar. Bütün oyuncular bu rekabetin içinde daha iyi form tutmalı. Kanatlar geldiğinde, takım bir bütün olduğunda bir ayak sesi hissettirdiğimizi düşünüyorum. Bu güveni taraftarımıza verdiğimizde, onların da coşkusuyla daha iyi oyunlar oynanacaktır. Bundan önceki hafta, uzun süre sonra burada mağlup olduk. O maçta da baskılıydık. Bazı eksiklerimiz var ama bunu bahane olarak söylemiyorum. Çekincemiz yok, her şeye karşı önlem almak için mücadele ederiz. Diğer oyuncular geldiğinde, önemli bir fark oluşacaktır” açıklamasını yaptı.

    “Bu takımın herkese ihtiyacı var”
    Yeni transferlerden Adil Rami’nin uzun süredir forma giymediğini ancak hazır duruma geldiğini söyleyen Ersun Yanal, “Önümüzdeki hafta kupa maçları başlayacak. Bu takımın herkese ihtiyacı var. Biz çok geç birlikte olmuş bir takımız ama bunu hızlı şekilde avantaja dönüştürüp hareket etmeliyiz. Rami de, Sadık da, Alper de, Tolgay da oynayacak. Birçok maçımız var. Ama en güzeli, belki kimsenin fark etmediği bir durum var, kart görmüyoruz. Oyuna odaklanıyoruz ve taraftarımızın da bu tavrı, bundan kaynaklanıyor. Onların istediği bir mücadele var. Taraftarlar bizi nereye çağırırsa biz oraya gideriz” diyerek sözlerini tamamladı.

    Aykut Kocaman: “4 golü ceza sahası dışından yedik”

     Fenerbahçe deplasmanında 5-1 mağlup olan Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, yedikleri 5 golün 4’ünü ceza sahası dışından yediklerini belirterek, “Serkan olsaydı daha farklı olabilirdi ama bu fark 6 golle mi olurdu yoksa hiç gol yemeden mi olurdu bilemiyorum” ifadelerini kullandı.
    Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe deplasmanından 5-1’lik mağlubiyetle ayrılan Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendiren Kocaman, “2 haftadır oyunun içinde biraz olağandışı bir durumla karşı karşıyayız. Maça başladığımız ve santrayı bizim yaptığımız bir maçta 14. saniyede 10 kişi kalmadığımız bir süreçle başlayan 2 haftalık bölümde bugün de beklemediğimiz bir skorla sahadan ayrılmak son derece üzüntü verici. Olağandışılık sadece bununla bitmedi. Şut konusunda özenli bir takımız ama bugün 4 gol ceza sahası dışından vuruşlarla geldi. Fenerbahçe’nin ceza sahası dışından golü yoktu bugüne kadar. Sıklet farkı olmamasına karşın böyle olduğunu gösteren ana faktörlerden oldu. Temaslı oyun bekliyorduk rakipten. Özellikle genç hakem Ali Şansalan, çok gelecek vadediyor, ilk yarıdaki tercihleriyle bizim gidişatımızın olumsuza gitmesinde etken oldu” diye konuştu.

    “Baskıyla kaptığımız toplardan sonuç alamadık”
    Fenerbahçe’nin sol kanadı etkili kullandığı ve Konyaspor’un da sağ kanattan çok baskı yediği yönündeki soruyu yanıtlayan Kocaman, “Sağ tarafa olan geçişler çok hızlı oldu. Fenerbahçe’nin ana oyun planı olan baskı yaparak ve seyirciyle birlikte hakemi de etki altına alarak, rakibi bozmaya yönelik oyununu yaptı. Mia ve Mücahit’le önde baskı yapmaya çalıştık. Son derece doğru gidiyordu oyun ama hızlı ataktan gelen ilk gol ve hemen arkasından gelen golle ciddi bir çözülme oldu. Hemen arkasından attığımız gol bizi oyuna bağladı ama attığımız kornerden yediğimiz atakta gelen gol tekrar çözülmemize neden oldu. Bu arada baskıyla 6-7 top kaptık ama bunları sonuçlandırmada yeterli olamadık ve amacımızın dışına taşan bir maç oldu” dedi.

    “Serkan Kırıntılı olsaydı daha farklı olurdu”
    Ozan Tufan ve Fenerbahçe Stadı’ndaki atmosferle ilgili soruyu yanıtlamayan Aykut Kocaman, bugün Serkan Kırıntılı’nın kalede olması halinde doğal olarak durumun daha farklı olacağını belirterek, “Belki 6 gol olurdu, belki hiç olmayabilirdi. Oyun ritmi yakalama konusunda kaleciler daha handikaplı oluyor. Baskının yüksek olduğu ortamlarda, ritimden kaynaklanan problemlerin yüksek olma olasılığı artıyor. Tabii ki Serkan olsa durum daha farklı olabilirdi ama, dediğim gibi bu fark daha mı fazla olurdu yoksa daha mı az olurdu bilemiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.