|   | 
  • FETÖ'den yargılanan iş adamına 7 yıl 6 ay hapis


    FETÖ'den yargılanan iş adamına 7 yıl 6 ay hapis
    Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği eski Başkanı iş adamı Mahmut Alak, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

    Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, iş adamları ile örgütün sözde "il imamı" Sıtkı Baş’ın da aralarında yer aldığı 68 işadamı hakkında hazırlanan 771 sayfalık iddianameli davanın son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar verdi. Tefrik edilen dosya sonrası tutuksuz sanık Mahmut Alak’ın Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı ayrı dosyalarda yargılanmasına devam edildi. Avukatı ile duruşmada hazır bulunan Alak, önceki celselerde yaptığı savunmasını tekrar ederek, beraatını istedi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Mahmut Alak’a ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

    İKİ SANIĞA BY LOCK'TAN 6 YIL HAPİS 

    Öte yandan aynı mahkemede örgütün gizli iletişim ağı by lock programını kullandıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan Ahmet Ö. ile kuran kursu eğiticisi Semanur A. da ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile tahliyelerine karar verildi. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.