|   | 
  • İncialan başkanlığa aday


    İncialan başkanlığa aday
    Erciyesspor Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet İncialan, 2 hafta sonra gerçekleştirilecek olan Erciyesspor kongresinde başkan adayı olduğunu, mal varlığını ilan ederek açıkladı. İncialan’ın mal varlığı bir çift çorap birkaç giysi ve emekli maaşından ibaret.

    Dernek binasında basın açıklaması yapan Erciyesspor Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet İncialan, “Başkanlık için illa zengin biri olmak mı gerekiyor?” diyerek, 2 hafta sonra gerçekleştirilecek olan Erciyesspor kongresinde kulüp başkan adayı olduğunu açıkladı.

     

    Mal varlığının birkaç giysi, çorap ve emekli maaşından ibaret olduğunu söyleyen Mehmet İncialan, “Bu takımı küme düşürmek için başkan olmanın tek kriteri zengin olmak mı? Ben onlardan daha iyisini yaparım. Ben onlardan daha masrafsız bu takımı düşürmeyi beceririm. Eğer bu görev bana verilirse hiç kimsenin kuşkusu olmasın şehir adına 1 kuruşluk borç yapmayacağım. Mal varlığımı şimdi gözler önüne sermek istiyorum. 3 çift çorap, birisi delik, 2 gömlek, 3 tişört, bir kaç atlet ve 3 çift eski ayakkabı, birisinin 3 aydır boyası yok. Bir de 2000 lira civarında emekli maaşım vardır. Evim yok, arabam yok, bir metre arsam da yok. Yani belediyelerimizi bir takım harcamalar sonucu imar durumu, kat farkı gibi sıkıntılara sokacak hiç bir şeyim yok. Kayserili hemşehrilerimin içi rahat olsun.” diye konuştu.

     

    Erciyessporun 2. Lige düşmesinin nedenini yönetimin tavrına bağlayan Mehmet İncialan, transferlerdeki futbolcuların laf olsun diye alındığını savundu ve yönetimin taraftara yaklaşımının da olumsuz olduğunu iddia etti. Başkan adayı İncialan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     

    “Erciyesspora başkan olmak demek yalnız başına mücadele etmek demektir. Başkanlar bu durumu bilerek görev alırlar. Sonradan 'yalnız kaldım’ şikayetinin bizim nazarımızda geçerliliği yoktur. Hangi akla hizmetle taraftar konusunda bir çalışma yapılmaz? Erciyesspor taraftarı bugüne kadar şehrimizi ve kulübü sıkıntıya sokacak hiç bir davranışta bulunmamıştır. Gerek PTT 1. Lig ve gerekse de Süper Lig de her yıl 'en centilmen taraftar' olarak kabul edilen bu seyirciyi stattan uzak tutmak akılla izah edilir değildir. Bütün takımlar seyircisiyle bütünleşmek için adeta seferberlik ilan ederken, Erciyesspor taraftarının hiçe sayılmasını asla kabul etmiyoruz. Eğer stada seyirci gelmiyorsa bunu halletmek kulüp yönetim kurulunun işidir. Bizim kulüp de elindeki seyirciyi uzaklaştırmanın hesapları peşindedir.”
     

    Ayrıca, yönetimin antidemokratik bir tavırla hareket ettiğini de dile getiren İncialan, Kulüp Başkanı Ziya Eren’i, ‘tek adam’ olmakla suçladı. Mehmet İncialan, “Kulübe başkan olurken şehirdeki ilginin ne denli az olduğunu zaten biliyorsun. Yönetim kurulunu yaparken de öyle bir yönetim yapıyorsun ki senden başka hiç kimse konuşmasın, fikir söylemesin ve para vermesin. Yani resmen 'tek adam' olmak için bunları planlı yapıyorsun, sonra da ağlamaklı bir şekilde 'yalnız kaldım’ diyorsun.” dedi.

     

    "Onursal başkanımızı gören var mı?"

    Yönetim kurulundaki diğer isimlerle birlikte Onursal Başkan olan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı da eleştiren İncialan, “2 yılda toplam 7 teknik direktör ve onlarca futbolcuyla 2 lig birden düşmek... Bu nasıl bir iştir. Doğrusu bu beceri alkışlanır. Geçen yıldan ders almadınız mı? Kaprisleriniz ve tek adam olma isteğiniz sizi bu duruma düşürdü sayın başkan. Biz olmak yerine ben olmayı seçip kimseyi tınlamadığınız için bunları yaşadık. Şimdi soruyorum: Sayın başkan kendi şirketini böyle yönetiyor mu? Elbetteki hayır. Çünkü bu harcadığı para elbet birileri tarafından bir şekilde kendine ödenecek. Onursal başkanımıza gelince. Sayın onursal başkanımızı gören, yerini bilen, sesini duyan var mı? Biz Memduh başkanı takım küme düştükten sonra İzmir'deki Karşıyaka maçında tribünde gördük. Sayın Büyükkılıç koskoca sezonda hiç mi müdahaleniz olmadı? Sayın kulüp başkanı elinde borç belgesiyle gelip kapınıza dayanacak. Yani bütün yük sizde ve siz hiç bir kötü gidişe müdahil olmuyorsunuz. Hangi bir maçta stada gelip tribünden maçımızı seyrettiniz? Ali Süslü vasıtasıyla ne olup bittiği hakkında bilgilendirildiniz mi? Yoksa 'Bilgi bir yük. Öğrendiğin zaman çaresine bakmak gerekir' düşüncesiyle bihaber mi durdunuz?

     

    Takıma asla sahip çıkmadınız sayın onursal başkan. Sahi siz istifa ettiniz de bizim mi haberimiz yok?” ifadelerini kullandı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.