|   | 
  • Kaçak Muayeneye Son


    Kaçak Muayeneye Son
    Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) aldığı karar doğrultusunda tüm hastanelere konulan 'biyometrik avuç içi damar okuma cihazı' sayesinde bir kişinin sosyal güvencesi üzerinden bir başkası muayene ve tedavi olamayacak. Uygulama, 1 Aralık'tan itibaren tüm Türkiye'deki hastanelerde geçerli olacak.

     Birçok hastanede uygulama konulan sistemle ilgili bilgi veren Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Feyza Yöndem, avuç içi damar okuma cihazını, SGK'nın Türkiye'deki tüm hastanelere kural olarak getirdiğini belirterek, ''Son 1 aydır biz de hastanemizde kullanıyoruz. Bu biyometrik cihazın hastanemizin hasta kabul bölümüne konulmasının nedeni, tabiri caizse kaçak muayeneleri engellemek. Bakanlık ve SGK, kaçak muayene ve tedavileri önlemek maksatlı bunu kural olarak getirdi. Tüm hastanelerde olduğu gibi, zaman zaman bizim hastanemizde de bu tür kaçak muayeneler olabiliyordu. Başkasının sigortasından (sosyal güvencesinden) yararlanarak doğum yapmak isteyenler bile oldu. Sıkı kontrollerle biz bunu tolore etmeye çalışıyorduk ama alınan bu cihazlarla bundan sonra bu tür yasaklara karşı daha güzel önlem alınabileceğini düşünüyoruz'' dedi.
    Cihazın tüm Türkiye'de uygulanmasıyla birlikte hiç kimsenin bir başkasının kaydı üzerinden muayene olmaya yeltenemeyeceğini vurgulayan Yöndem, ''Çünkü bu cihaza bir defa avuç içini okutan kişinin kaydı alınacak ve hastanelerde bu kayıtlar yıllar boyu tutulacak. Bu güzel uygulama, hastanelere, SGK'ya ve Sağlık Bakanlığına kontrol noktasında kolaylık getirecek'' diye konuştu.
    Yöndem, ''Türkiye'deki herhangi bir hastaneye gelen bir hastanın, bu cihaza avuç içini okuttuktan sonra sisteme kaydı yapılacak ve daha sonra Türkiye'nin hangi ilinde bir hastaneye gitse oradaki cihaza elini okuttuğu zaman tüm bilgileri ekrana gelecek. Sistem, SGK merkezinden takip edilebiliyor'' ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.