|   | 
  • Kalkan toplu sözleşmeyi değerlendirdi


    Kalkan toplu sözleşmeyi değerlendirdi
    Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, 2. oturumu yapılan toplu sözleşmeyi değerlendirerek, "Biz o masadan imza atıp kalkmak istiyoruz" dedi.

     
    Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, toplu sözleşmenin 2. oturumunu değerlendirdi.

    Memur-Sen'in taleplerinin karşılanabilir talepler olduğunu söyleyen Kalkan, "2016-2017 toplu sözleşme masası biliyorsunuz ki 3 Ağustos itibariyle kurulmuş oldu. Memur-Sen?in taleplerinin karşılanabilir talepler olduğuna inanıyoruz. 8+8 2016 için 7+7?de 2017 içim taban aylığına zam ve enflasyon farkı gibi artışları talep ediyoruz. Kamu işveren heyetinden de Memur-Sen?in taleplerinin makul olduğunu kabul edip Memur-Sen?in taleplerini karşılamasını talep ediyoruz. Öğretmene haftalık tuttuğu nöbet için haftalık en az 6 saat ek ders ücreti talep ediyoruz" dedi.

    Kalkan, "Eş durumu tayinlerinde 3 yıl sigorta şartı getiriliyordu ama bu kaldırıldı. Eski sisteme geri dönüldü. Çalışan eş son 2 yılda 360 gün sigortalı ise eş durumu tayini isteyebilecek. Bu bizim açımızdan bir kazanımdır. Yine memurlara bir derece sözü verilmişti. Birinci oturumda 1 derece sözü gerçekleştirilmiş oldu. Biz o masadan imzayı atıp kalkmak istiyoruz. Görüşmelerin hakem heyetine kalmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.




    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.