|   | 
  • KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN?IN HAYATI AT SIRTINDA GEÇMİŞTİR


    KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN?IN HAYATI AT SIRTINDA GEÇMİŞTİR
    Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan?ın dizilerde anlatılan hayatın çok uzağında bir yaşamları olduğuna dikkat çekerek, ?Kanuni Sultan Süleyman?ı hayatı at sırtında geçmiştir.? dedi.

     Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Geleneksel Yılsonu Sergisi'nin açılış etkinlikleri, Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel'in 'Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan7 konulu söyleşisiyle devam etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlen söyleşiye Büyükşehir Belediyesi'nden yöneticiler, belediye meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Söyleşide, 46 yıl hüküm sürmüş, dünyanın dört bir yanına 17 büyük sefer düzenlemiş Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatından kesitler sunuldu. Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumundan vefatına kadar geçen zamanın tarihi belgeler, minyatürler ve fotoğraflarla gözler önüne serildiği söyleşide Süleyman'ın yaptığı seferlerin ve elde ettiği zaferlerin, dünya üzerindeki etkileri üzerinde duruldu.

    Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın dizilerde gösterilmeye çalışılanın çok uzağında bir hayat sürdürdüklerini ifade eden Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, "Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatı at sırtında geçmiştir. Öyle ki son seferi olan Zigetvar'a hasta haliyle çıkmıştır ve dönemin minyatürlerine de yansıdığı gibi ata binecek hali bile yoktur. Zaten sefer esnasında da hayatını kaybetmiş ve ölümünden tam 3,5 ay sonra ancak İstanbul'a getirilip defnedilebilmiştir. Hürrem Sultan ise Enderun'da uzun yıllar eğitim almış, bilgili, kültürlü ve çok maneviyatlı bir sultandır. Başta İstanbul olmak üzere değişik topraklarda çok sayıda hayır eseri vardır. Oğlu Mehmet'in 21 yaşında ölümüne şahit olmuş ve çok derin evlat acısı çekmiştir. Ayrıca diğer oğlu Cihangir, anomeli olarak doğmuş yatalak bir çocuktur ve tam 23 yıl bununla ilgilenmiştir. Nerede öyle sarayda hergün entrika üstüne entrika, nerede zevki sefa. Tarihimizi, ecdadımızı böyle gösterenler neyin peşinden koşmaktadır." diye konuştu. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.