|   | 
  • Kasık Fıtığı Ameliyatında Yeni Dönem: ?Laparoskopi?


    Kasık Fıtığı Ameliyatında Yeni Dönem: ?Laparoskopi?
    Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Deneme, kasık fıtığı ameliyatlarında, laparoskopik yöntem kullanarak, kasık fıtığı tedavisi gören hastalara kolaylık sağlandığını söyledi.

    Özel Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Servisi doktorlarından Op. Dr. Mehmet Ali Deneme, kasık fıtıklarının ağır işlerde çalışanlarda daha çok görüldüğünü söyledi. Deneme, ?Kasık fıtıkları günümüzde özellikle fiziki olarak çalışan işçi toplumunun çok olduğu bölgelerde gözüken bir rahatsızlıktır. Her iki kasıkta da olabiliyor. Bunun sebeplerinden en önemlisi doku zayıflığıdır. Genetik olan gelen insanların yaratılış özelliği ile alakalı dokuların zayıflığı ile ilişkisi mevcuttur. Bir de tabi ki çok ağır iş yapan, çok ağır yük taşımakta olan veya fiziki olarak işini icra eden insanlarda kasık fıtığı görülüyor? dedi.
    Kasık fıtığında laparoskopik yöntemler ile daha iyi sonuçlar alındığının altını çizen Mehmet Ali Deneme, ?Kasık fıtığı için günümüzde artık, birçok ameliyatın uygulandığı gibi laparoskopik tedavi yapmak mümkün. laparoskopik tedavi ilk kez safra kesesi ameliyatları ile gündeme geldi. Çok sık olarak yapılabilen bir cerrahi. Son dönemlerde laparoskopik olarak mide fıtığı ve reflü ameliyatları yapılabilmektedir. Bunun yanında son iki yıldır da Laparoskopik kapalı kasık fıtığı ameliyatları da yapılabilmektedir. Hasta için en büyük avantajı kasık bölgesi kesilmeden, o bölgedeki bağlara ve kaslara zarar verilmeden yapıldığı için hastanın güncel hayatına dönmesi daha kolay olabilmektedir. Hasta aynı gün hastaneye kabul edilip, aynı gün cerrahi işlem yapıldıktan sonra 6 saat içerisinde taburcu edilmektedir. Bunun iki yöntemi var. Karın zarına girilerek yapılan yöntemi ve karına girilmeden yapılan yöntemdir. Biz karına girilmeden yapılan yöntemi tercih ediyoruz. Böylece karın içi organlara da bir zarar verilmeden yapıldığı için hastanın bağırsak veya sindirim sistemi ile ilgili sıkıntıları da en aza indirilebilmektedir. Bu şekilde hasta ufak bir cerrahi müdahale ile normal hayatına dönebilmektedir? ifadelerini kullandı.
    Açık kasık fıtığı ameliyatlarında hastanın vücudunda kesilme olduğunu, kullandıkları yöntem ile kesme yapmadıklarını dile getiren Op. Dr. Deneme, ?Yanlış bir algı kapalı ameliyatlarda yama konulabilir mi? konulamaz mı? diye bir algı var. Kapalı ameliyatlarda da kasık bölgesine yama konulabiliyor. Bu yama değişik aletler ile yine kasık bölgesine tespit edilerek hastanın sıkıntısının giderilmesi sağlanabiliyor. Bu yöntemle hasta, kasık bölgesinde oluşan 7-8 santimetrelik bir keşiden korunabiliyor. Göbek bölgesinde ve karnının alt kısmında oluşan küçük yarımşar santimlik delikten laparoskopik aletler ile girilerek kurtulabilmektedir. Hasta daha az ağrı çekebilmekte ve tekrar ihtimali tüm yöntemlere göre daha az olabilmektedir? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.