|   | 
  • Kayseri basketbol şölenine hazır


    Kayseri basketbol şölenine hazır
    2-5 Mart tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenecek olan Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası maçları öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

    2-5 Mart tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenecek olan Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Tarihi Kayseri Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kupa maçlarının Kayseri'de oynandığı için mutlu olduğunu söyledi.

     

    Çelik, "Kayseri’miz bölgemizde bir cazibe merkezidir. Her alanda olduğu gibi sporda da cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Hem tesisleri ile hem takımları ile hem de spor adamları ve sporcuları ile lider şehit olduğunu bölgesinde gösteren bir şehirdir. Yerel kaynaklar ile en fazla spor tesisi yapan en fazla proje yapan tek şehir yine Kayseri’dir. 33 bin kişili stadyumu yapan tek şehirdir. 8 bin kişilik spor salonu, 10’a yakın kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu, onlarca futbol sahası, atletizm pisti, yaptığımız tesislerin içerisindedir. Birde yine yerel kaynaklar ile yaptığımız Erciyes Kış Sporları Merkezi’miz var ki, sadece Türkiye’de değil dünyada da benzeri olmayan bir iştir. Şu ana kadar harcanan para 200 milyon Euro’yu geçmiştir. İçerisinde şu anda 110 kilometresi hazır olan pistlerimiz var. Alt yapı ve üst yapı tesisleri, günü birlik olan işletmelerin olduğu tesislerin tamamını biz yerel kaynaklar ile yaptık, tamamladık ve bitirdik" dedi.

     

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Bu tesisler yapıldıktan sonrada tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Kimi finansman tekniği ile örnek olurken bizden sonra da merkezi hükümet tarafından da örnek alınarak tüm şehirlere de benzer spor tesisleri yapılmaya başlandı. Bu yatırımlar hazır olunca arkasından bu tür organizasyonların gelmesi hak oluyor ve gerekiyor. Bu organizasyonun Kayseri’de yapılması için çaba gösteren tüm birimlere teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta Erciyes’te yine Türkiye’de bir ilk olan dünya Snowboard kupası yapıldı. Binlerce takipçisi olan bir organizasyonu başarı ile tamamladık. Bu haftada inşallah Kadınlar Türkiye Kupası finallerini oynayacağız" ifadelerini kullandı.

     

    Toplantıda konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş de, "Maçların oynanacağı salonumuzun güzelliği bizleri her zaman cezbediyor. AGÜ Spor’un oynadığı maçların doluluğu her zaman bizleri mutlu ediyor. Bizde burada olmaktan gurur duyuyoruz. Seyircilerimizin salonu mutlaka dolduracağına inanıyoruz. Bilet satışları daha önce internetten satılmaya başlanmıştı. Salonun ii tarafından da tribünleri ayrı ayrı yaptık. Girişlerde de yönlendirmeler olacak. Organizasyon da akreditasyon kartları ve davetiyeler kullanacağız. Her maçın sonunda maçın yıldızı ödülleri vereceğiz" diye konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.