|   | 
  • KAYSERİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ'DEN UYARI


    KAYSERİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ'DEN UYARI
    Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

     Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

    Yazılı açıklamada "Havaların soğuması ile evlerin ve işyerlerinin yeterince havalandırılamaması, soba ve benzeri ısınma araçlarının kullanımını daha önemli bir hale getirmektedir" denildi.

    "Lodos felaketimiz olmasın" sloganı ile yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

    "Soba kullanımının yaygın olduğu ilimizde ve genelde ülkemizde Lodos ve Kıble tipi şiddetli rüzgarların estiği günler ile pencere ve kapıların açılamadığı soğuk dönemlerde baca gazlarının tütmesi ile başta karbonmonoksit olmak üzere bazı yanma ürünleri öldürücü etki göstermektedir. Bahsedilen dönemlerde baca gazları karbonmonoksit nedeni ile görülen zehirlenme vakaları halk sağlığını tehdit eden bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Karbonmonoksit, renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engellediği için zehirlenme ve ölüme neden olur.

    Havagazı, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık Ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir. Karbonmonoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir. Karbonmonoksit zehirlenmesinin, mutlaka hastanede tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'na bağlı, ücretsiz aranabilen Zehir Danışma Merkezi'nin 114 olan telefon numarası aranılarak zehirlenmelerde yapılacak ilkyardım hakkında gerekli bilgi alınmalıdır."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.