|   | 
  • KAYSERİGAZ'DA YATIRIMLAR TAMAMLANDI!


    KAYSERİGAZ'DA YATIRIMLAR TAMAMLANDI!
    Kayserigaz Genel Müdürü, şirket olarak Kayseri'nin mücavir sınırları içerisinde bulunan bölgelerin yatırımlarının tamamlandığını söyledi.

     Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, şirket olarak Kayseri'nin mücavir sınırları içerisinde bulunan bölgelerin yatırımlarının tamamlandığını belirterek, "Bu aşamadan sonra şehrin büyümesine göre yatırımlarımız şekillenecek" dedi.

    Kayserigaz Genel Müdürü Bora, e-haber'de yayınlanan "Sektöre Bakış" programına katılarak doğalgazın verimli ve güvenli kullanımı, Kayserigaz 2012 ve 2013 yatırımları, Kayserigaz'ın hava kirliği konusunda yapmış olduğu çalışmalar ve Kayserigaz'ın yüzde 98'lik müşteri memnuniyeti hakkında Kayseri halkının merak ettiği konularda bilgi verdi.

    Bora, Almanya'nın en büyük enerji gruplarından Ewe çatısı altındaki Kayserigaz'ın oluşum sürecine, faaliyet alanlarına, Kayseri'deki yatırım durumlarına, 2013 yılına özel yatırım planlanmasına, doğalgaz abone sayısı ve gaz kullanıcı miktarına, hava kirliliğiyle ilgili Kayseri'nin durumuna, 2012 yılındaki gaz tüketim miktarlarına ve 2012 yılındaki kilometre taşlarına değindi.

    Kayseri'nin mücavir alan sınırları içerisinde bulunan bölgelerin yatırımlarının tamamlandığını ifade eden Bora, bu aşamadan sonra şehrin büyümesine bağlı olarak yatırımların şekilleneceğini belirtti. Bora, 2013 yılı yatırım planları arasında yer alan Erciyes Dağı Master Planı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışarak Oteller Bölgesine gaz arzının sağlanacağını kaydetti.

    Kullanıcı güvenliğine ve doğalgazın nasıl daha verimli kullanılabileceğine ilişkin soruları da yanıtlayan Bora; verimli ısınma sağlamak için bina izolasyonun çok önemli olduğunu, radyatörlerin ön ve üstlerinin kapatılmaması gerektiğini, radyatörlerin arkasına yansıtıcıların konulmasını, optimum sıcaklığı belirleyip kombi ayarlarının her daim aynı ayarda tutulması gerektiğini, yakıcı cihazların ve baca bakımlarının düzenli yaptırılmasının faturalarda tasarrufa sebep olacağını belirtirken, güvenli doğalgaz kullanımında da bakımların çok önemli olduğunu, bu konuda Kayserigaz web sitesinden ayrıntılı bilgi alınabileceğini anlattı.

    Bora, 2012 yılına dair verileri paylaşırken "Acil ihbar durumu halinde, Acil müdahale ekibinin en geç 15 dakikada ihbar noktasına ulaşmasının yasal zorunluluk olduğunu; ancak Kayserigaz acil müdahale ekibi yasal zorunluluk sınırından çok daha hızlı hareket ederek, yaşanabilecek sıkıntıların ve istenmeyen olayların bu sayede önüne geçtiğini vurgulamıştır. 2012 yılında 5399 acil ihbara ortalama 12.98 dk. sürede ulaşılmıştır. "diye belirtti.

    Son olarak hava kirliliği konusuna değinen Bora; "2004 yılından itibaren Kayseri'nin mücavir alan sınırları içerisinde doğalgazın yaygınlaşması için yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yıllar itibariyle doğalgaz kullanıcı sayısı arttıkça hava kirliliğinin periyodik bir biçimde azaldığı görülmektedir. Ancak 2012 yılı içerisinde bu azalışın durduğu ve partikül madde ve kükürt diokasit oranının yeniden yükselişe geçtiği görülmüştür. Hava kirliliği oranlarındaki artışın önüne geçebilmek için Kayserigaz, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar yürütmekte ve

    bütün temiz hava eylem planlarının bir parçası olarak gereken desteği vermektedir" dedi.

    Bora; 2012 yılında sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çevreye değer vermelerinin yanı sıra, sanata, kültüre, eğitime katma değer sağlayan çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. 2013 yılında da çevreyi koruma bilinci oluşturmak için faaliyetlere devam edeceklerini ve Kayseri'den aldığını Kayseri'ye geri verme bilinciyle sosyal sorumluluk faaliyetlerini artırarak sürdüreceklerini ifade etti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.