|   | 
  • Kimyasal Kokan Koyu Renkli Ürünlerden Kaçının


    Kimyasal Kokan Koyu Renkli Ürünlerden Kaçının
    Ticaret İl Müdür Vekili Alaattin Fırat, koyu renkli plastik, tekstil ve deri ürünlerinde çok fazla boyar madde kullanıldığını belirterek, bu nedenle kimyasal kokan koyu renkli ürünlerden uzuk durulması gerektiğini bildirdi.

     Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'de 26 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında kırtasiye ürünleri ile okul kıyafetlerinin denetlendiğini ve 6 üründen numune alınarak test için laboratuvara gönderildiğini kaydetti.

    Denetimlerin amacının tüketicilerin korunmasını sağlamak, üretici, ithalatçı ve satıcıların konu hakkındaki bilgilerini ve duyarlılıklarını arttırmak olduğunu ifade eden Fırat, şöyle devam etti:

    Tüketicilerimiz satın aldıkları kırtasiye ürünlerinde özellikle boya kalemlerinde 'EN 71 standardına uygundur' ibaresinin bulunup bulunmadığına bakmalıdır. Plastik, tekstil ve deri ürünlerinde renk ne kadar koyuysa o kadar çok boyar madde kullanılmış demektir. Bu nedenle, kimyasal kokan koyu renkli ürünlerden kaçınılmalıdır.Satın alınan ürünler kullanılmadan önce mutlaka yıkanmalıdır. Islandığında renk veren, boyası akan koyu renkli elbiselerin cilde temasının tehlikeli olduğu belirtilmektedir."

    Fırat, kırtasiye ürünlerinin genelde kimyasal nitelikte riskler taşıdığını, bu nedenle de basit muayene metotları ile tespit edilmesinin pek mümkün olmadığını belirterek, "Bunu tespit etmek için yapılan denetimlerde standardına uygun olarak numuneler alınmış ve akredite laboratuvarlarda test ettirilmek üzere gönderilmiştir.Test sonucunda ürünlerin, limitlerin üzerinde kimyasal madde içerdiği tespit edildiği takdirde ürünler piyasadan toplatılacak ve ayrıca idari para cezası uygulanacaktır" ifadelerini kullandı. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.