|   | 
  • Kış Erken Geldi, Soba Satışları Arttı


    Kış Erken Geldi, Soba Satışları Arttı
    Bu yıl kışın erken gelmesiyle birlikte vatandaşların kışlık ihtiyaçlarını daha erken gidermelerine sebep oldu.

     Bu yıl kışın erken gelmesiyle birlikte vatandaşların kışlık ihtiyaçlarını daha erken gidermelerine sebep oldu.

    Yüksek kesimlerde kar yağışının hava sıcaklıklarını düşürmesi, evlerin soğumasıyla birlikte soba satışları da arttı. Vatandaş da sıcak bir kış geçirmek için sobasını almaya başladı. Kimi vatandaş turbo soba tercih ederken kimisi de guzine denen fırınlı soba alıyor. Anadolu?da bir gelenek haline gelen fırınlı sobalarda hem ekmek, patates, kestane pişirilirken hem de ısınmada kullanılıyor. Soba fiyatları ise çeşidine ve markasına göre 250 TL ile 700 TL arasında değişiyor. Vatandaş bütçesine göre sobasını alıyor. Soba satışlarının artması esnafın yüzünü de güldürdü.

    Sanayi esnafı İsmail Kiney soba satışlarının arttığını belirterek soba alırken TSE damgalı ve garantili olması konusunda vatandaşı uyardı.

    ?Havalar soğudu kış bu sene erken geldi. Çok şükür soba satışlarımız arttı. Vatandaşın talebine göre kullanmak istediği sobasına göre kömür mü, talaş mı, odun mu yakacağı malzemesine göre turbolu, kovalı sobaları satıyoruz. Sektör olarak sezonluk iş yaptığımız için şu anda vatandaş da yoğun bir şekilde soba talep ediyor. Sobalar markasına ve modeline göre değişmek şartıyla 250 TL?den başlıyor 700 TL?ye kadar sobalarımız var. Vatandaş soba alırken en çok dikkat edeceği husus ise kullanabileceği bir sobayı almasıyla birlikte TSE damgalı olmasına ve en az 2 yıl garanti şartının olması gerekiyor.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.