|   | 
  • KIVANÇ TATLITUĞ'UN DİZİDE SATTIĞI MAKARA'NIN 2 AYDA 4 ŞUBESİNİ AÇTI


    KIVANÇ TATLITUĞ'UN DİZİDE SATTIĞI MAKARA'NIN 2 AYDA 4 ŞUBESİNİ AÇTI
    Kayseri'de izlediği bir televizyon dizisinde gördüğü tatlıdan yola çıkarak işyeri açan 25 yaşındaki Samet Çakır girişimci, 1 ayda 4 şube açtı.

     Kayseri'de izlediği bir televizyon dizisinde gördüğü tatlıdan yola çıkarak işyeri açan 25 yaşındaki Samet Çakır girişimci, 1 ayda 4 şube açtı.

    Samet Çakır, Kanal D ekranlarında yayınlanan Kuzey-Güney dizisinde oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un rol gereği yapıp, sattığı 'Makara' adlı tatlıyı görünce 2 ay önce ilk dükkanını açtı. Çakır, Kayseri'de kimsenin pek bilmediği, dizideki makara tatlısının dikkatini çektiğini, Almanya'daki akrabaları ile birlikte harekete geçtiklerini, Bursa'da bu işi yapan firma ile iletişim kurduklarını belirterek, "Makara tatlısı yapımı konusunda eğitim aldık. Sonra da bayiliğini alarak işletmemizi faaliyete geçirdik. Yoğun ilgi üzerine 1 ayda 4 şube açacak seviyeye geldik. Yani izlediğim dizi bana ekmek kapısı oldu. Umarım daha da büyür ve birçok kişiye de ekmek sağlayan bir işletme halini alırız" dedi.

    Çakır, 'Makara Tatlısı'nın, Avrupa'da özellikle Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nde oldukça popüler olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

    "Özetle; dışı çıtır, içi yumuşacık olan nafif bir tatlı. Macaristan'da 'Kürtoskalacs', Çek Cumhuriyeti'nde 'Trdelnik' adıyla satılan makara, özel tarifine tarçın veya farklı aromalı şekerlere bulanıp bir rulo etrafına sarılarak pişirilerek yapılıyor. Orijinal adını da hamurunun sarıldığı rulodan bir diğer manada makaradan alıyor. İsteğe göre çikolatalı, Hindistan Cevizli, Fındıklı, granül şekerlisini müşterilerimiz için yapıyoruz. Yazın da dondurmalısını yaparak, vatandaşın beğenisine sunacağız."

    Samet Çakır, tatlının tek makara fiyatının açılışa özel 3.5 TL olduğunu söyledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.