|   | 
  • ORTOPEDİ DOKTORUNDAN KARDA YÜRÜME TEKNİKLER


    ORTOPEDİ DOKTORUNDAN KARDA YÜRÜME TEKNİKLER
    Özel Avrupa Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Mustafa Altuner, soğuk kış aylarında vatandaşlara, "Yürürken elleriniz cebinizde olmasın" uyarısında bulundu.

     Op. Dr. Altunar, kış aylarında özellikle yaşlıların büyük sıkıntı çektiğini belirterek, ?Yaşlılar buzlu yolda kayıp düşünce daha çok kalça kemiklerini kırıyorlar. Kalça kemiği yaşlılık döneminde daha çok kırılgan olduğu için büyük sıkıntı çekiyorlar ve ameliyat olmak zorunda kalıyorlar? dedi. Kayıp düşenlerin daha çok kollarının üzerine düştüğüne dikkat çeken Op. Dr. Altuner, ?Bu tip durumlarda daha çok bilek burkulmaları ve kol kırılmaları yaşanıyor? diye konuştu.

         Vatandaşların özellikle ıslak ve buzlu yerlerde yürümekten kaçınması gerektiğini söyleyen Op.Dr. Altuner, ?Özellikle kaymayı önleyen ayakkabı giymelerini tavsiye ediyorum. Bu şekilde düşme riski de daha aza inmiş olur. Vatandaşlarımız yollarda kuzey bölgelerden yürümesin. Yolda yürürken eller açıkta bulunmalı. Kayma tehlikesine karşı vücudu dengede tutabilmek için bu gerekli? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.