|   | 
  • Sıcak hava şahini bayılttı...


    Sıcak hava şahini bayılttı...
    Kayseri'de yaklaşık 37 dereceye ulaşan sıcak havaya dayanamayan şahin bir vatandaş tarafından baygın halde bulundu.

     
    Kayseri'nin Organize Sanayi Bölgesi'nde Tuncay Altuntaş, çalıştığı deponun önünde uçamayan bir şahin buldu.

    Sıcaklardan dolayı bayılan şahinin uçamadığını söyleyen Altuntaş, diğer hayvanların zarar vermemesi için şahini soğuk hava deposuna koydu. Burada şahine su veren ve buzlu suyla yıkayan Altuntaş, şahinin tedavi olması için yetkililerden yardım istedi.

    Altuntaş, "Çalıştığım firmanın önünde sıcaktan yorulmuş, bunalmış bir şahin buldum. Şahini aldım ve soğuk suyla yıkadım. Bu durumun sıcaktan olduğunu düşünüyorum. Kanatlarında kontrol ettiğim kadarıyla herhangi bir yara yok. Çeşitli kurum ve kuruluşlara müracaat ettim. Özellikle Orman Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ettim ama 'Şahin'i doğaya salın' dediler. Bu hayvanı ben doğaya nasıl sala bilirim? İnsanlar yurt dışından bir sürü para verip getirtiyorlar. Fakat insanlar bizim elimizdekinin kıymetini bilmiyorlar" dedi.

    Altuntaş, "Benim yetkililerden istediğim bu hayvanlara sahip çıkılmasıdır. Bu hayvan sıcaktan dolayı bayılmış ve uçamıyor. Tedavi edilmesi ve uzman kişiler tarafından beslenilmesi gerekiyor ama kimse sahip çıkmıyor. Yetkililerin duyarlılık göstererek bu hayvana sahip çıkmalarını ve tedavi ederek yeniden doğal ortama bırakmalarını istiyorum" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.