|   | 
  • Sosyoekonomik Düzeyi Yüksek Kişiler Alerjiye Daha Yatkın


    Sosyoekonomik Düzeyi Yüksek Kişiler Alerjiye Daha Yatkın
    Modern Dünyam Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Rahşan Genç ?Sosyo ekonomik düzeyi yüksek olan insanlarda alerji daha sık görülür. Bunun nedeni daha steril ortamlarda yaşamalarıdır" dedi.

    İlkbaharın gelmesiyle birlikte alerji ile ilgili şikayetlerin arttığını belirten Rahşan Genç, ?Alerji ilk ve tek çocuklarda, evde hayvan besleyenlerde görülmektedir. Alerjinin ilk ve tek çocuklarda sıklıkla görülmesinin nedeni alerjenle çok az temas edilmesidir. Yine sosyoekonomik düzeyi yüksek olan kişilerde de sıklıkla rastlamaktayız" dedi.
    Rahşan Genç, alerjiyi iki gruba ayırdıklarını söyleyerek, "Yıl boyu süren perennial ve mevsim geçişlerine bağlı bahar ve sonbahar aylarında görülen alerjilerdir. Mevsimsel alerjiler bahar ayıyla birlikte polenlerin ortaya çıkmasıyla ve yabancı otlara temas edilmesiyle ortaya çıkar. Bununla birlikte alerji şikayetlerinde büyük artış meydana gelmektedir. Alerji hastalarına öncelikle uygun dozda ilaç tedavisi uygulamaktayız. İlaç tedavisiyle kısmi yanıt alınmaktadır. İlaçların etkisi bir gün sürmektedir. İlaç etkisi geçtiğinde şikayetler devam etmektedir. İlaç tedavisi kesin çözüm oluşturmamaktadır? şeklinde konuştu.

    ?HASTALAR ALERJİYLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİ?
    Hastaların bu hastalığı kabullenmeleri gerektiğini ve bununla yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini vurgulayan Genç, şu ifadeleri kullandı:
    ?Alerji hastalarının öncelikle bu hastalığa uyum göstermeleri ve hastalığı kabullenmeleri gerekmektedir. Öncelikle alerjide tedavi şekli alerjenden uzak durmaktır. Hastanın neye karşı alerjisi varsa birtakım testlerle tespit edilmelidir. Tespit edildikten sonra hastanın bunlardan uzak durması ve ilaçlarını düzenli şekilde kullanması gerekmektedir. Bununla birlikte aşı tedavileri de yüzde elli gibi bir oranda başarı göstermektedir. Bu tedavilerle hastalarda etkili bir sonuç alınmaktadır. Ayrıca sosyoekonomik düzeyi yüksek olan insanlarda da görülür. Bunun nedeni de daha steril ortamlarda yaşanıyor olması ile birlikte yine alerjenlerle temasın azalmasıdır. Evde kedi köpek beslendiğinde de bunlardaki birtakım maddelere karşı alerji gelişebilmektedir. Alerji genelde çocuklarda görülmesiyle birlikte yetişkinlerde de görülür. Sonrasında da ortaya çıkabilmekte ve gelişebilmektedir.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.