|   | 
  • TEKİN AKMANSOY'UN VEFATI, KAYSERİLİLERİ ÜZDÜ


    TEKİN AKMANSOY'UN VEFATI, KAYSERİLİLERİ ÜZDÜ
    "Nuri Kantar" tiplemesiyle tanınan tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy'un vefatı, Kayserilileri üzdü.

     "Kaynanalar" dizisindeki Kayserili iş adamı

    "Nuri Kantar" tiplemesiyle tanınan tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy'un vefatı, Kayserilileri üzdü.

    Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, Akmansoy'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dilediğini söyledi.

    Akmansoy'un, "Kaynanalar" dizisindeki "Nuri Kantar" karakterini başarıyla oynadığını vurgulayan Alan, şöyle devam etti:

    "Belirli diziler gibi geçmişte Kaynanalar dizisi de çok iyi izleniyordu. Rol gereği de yapsa adeta Kayserili gibiydi. Görünce de hemşehrimiz gibi bakıyorduk. Bazı söylemleri zaman zaman abartıyordu. 'Gözünün yağını yiyeyim' derdi. Kayseri'de bu deyim aslında kullanılmaz. 'Gadanı alırım', 'Nörüyon' denir. Reklamın iyisi, kötüsü olmaz. Tüm dostlarına, sanat dünyasına baş sağlığı diliyorum."

    Esnaf Mehmet Nakipoğlu da "Sevdiğimiz bir kişiydi. Kayserili tiplemesiyle kendisini severek izliyorduk. Üzüldüm, Kayserililer'in adını duyurmuştu. Kaynanalar dizisi çok meşhurdu, sürekli izlerdim" diye konuştu.

    Esnaf Mahmut Sarı ise Akmansoy'un vefatına üzüldüğünü belirterek, "Küçük yaşta seyrettiğimiz Kaynanalar dizisi bizi kahkahalara boğardı. Kayserili tiplemesini çok iyi yapardı. Mükemmel bir insandı, Allah rahmet eylesin. Kayserililer'in tanınmasına önemli katkısı oldu" dedi.

    Akmansoy, "Kaynanalar" dizisinin yanında, "Köyden İndim Şehire" filmindeki "Ari Rıza Emmi" tiplemesiyle de Kayserili kuyumcu rolünü oynamıştı.

    Yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı, başrollerini Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe'nin paylaştığı filmde, köylerinde gömülü olan defineyi bulduktan sonra altınları bozdurmak için Ankara'ya gelen dört kardeşin hikayesi anlatılıyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.