|   | 
  • TÜRKİYE'DE GEÇEN YIL 175 BİN KİŞİYE KANSER TEŞHİSİ KONULDU


    TÜRKİYE'DE GEÇEN YIL 175 BİN KİŞİYE KANSER TEŞHİSİ KONULDU
    Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğu açıklandı.

     Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğu açıklandı. Kanserliler arasında erkeklerin daha fazla olduğu kaydedilirken, Kayseri'de de bir yılda 8 bin 241 kadın meme muayenesi eğitimi aldığı belirtildi.

    Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, kanserli olguların yaklaşık üçte ikisinin erkeklerde görüldüğüne vurgu yapılarak şöyle denildi:

    "Türkiye'deki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obezite ile ilişkilidir. Kayseri'de tüm sağlık kurum ve kuruluşları ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanser taramaları (Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi, Klinik Meme Muayenesi, Mamografi, Serviks Kanseri Tarama ve Eğitimleri, Tütün Kontrolü, Yeterli ve Dengeli Beslenme) konularında faaliyetlerde bulunulmuştur. KETEM'de Meme, Kolorektal (Barsak Kanserleri) ve Serviks kanserlerine karşı tarama hizmetleri ücretsiz verilmektedir. 2012 yılında Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi verilerek 3 bijn 418 kişiye ulaşılmış, Halk Eğitim Merkezlerinde de 4 bin 723 kişi olmak üzere toplakm 8 bin 241 kişiye eğitim verilmiştir. 2012 yılında Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesince Resmi ve Özel Hastanelerden bin 790 kanser vakası tespiti yapılmıştır."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.