|   | 
  • Unutulmuş Sünneti Yaşatarak Gelecek Nesillere Aktarıyorlar


    Unutulmuş Sünneti Yaşatarak Gelecek Nesillere Aktarıyorlar
    Ramazan ayının son 10 gününde gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye itikâf denir.

     Ramazan ayının son 10 gününde gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye itikâf denir. İtikâf müekked sünnettir ancak itikâf sünnet-i kifaye olduğu için bir mahallede birkaç kişi itikâfa girerse diğerlerinin bu sünneti yapması gerekmez. İtikâf eden, camide yiyip içer, yatar. Abdest için dışarı çıkabilir. Kayseri'de yaklaşık 80 kişi, Ramazan ayının son 10 gününde itikâfa kapandı. İtikâf unutulmuş bir sünnet, itikâfa girenler bu sünneti de yaşatıyor, nesillere aktarıyor. Hacı Kılıç Camii içerisinde itikâfa girenler arasında çocuklarda var. İtikâf unutulmuş bir sünnet, itikâfa girenler bu sünneti de yaşatıyor, nesillere aktarıyor. İtikâfa girenlerin diğer bir amacı ise 1000 aydan daha hayırlı Kadir Gecesi?nin yakalayarak bunun feyzinden yararlanmak. Bu 10 gün içerisinde 10 gece namazlar kılınıyor, dualar ediliyor. Ramazan ayının son 10 günü dışarıyla irtibat kesiliyor. Yemekler dahil tüm ihtiyaçlar içeriden karşılanıyor. İtikâfa giren kişiler unutulmuş sünneti yaşattıkları için mutlu.

    İtikâf hakkında bilgi veren Oğuz Özmen, "Burada itikaf için arkadaşlarla birlikteyiz. 10 gün burada kalacağız. Ramazan'ın son günü de çıkacağız. İtikaf bilindiği gibi unutulmaya yüz tutmuş bir sünnettir. Biz onu burada bir şekilde yaşıyoruz. Bunu duymayan kişiler, bunu duyup burada yaptığımız şeyi merak edip buraya gelen itikafın ne olduğunu öğreniyor. Burada üçüncü yılımız. 20 kişi başlamıştık. Ben o ilk 2 yılda yoktum. Bu sene yeni katıldım. Sayımız da her sene artıyor. Geçen sene 40 kişi, bu sene de 75 kişi civarındayız. Günübirlik girip çıkan arkadaşlarımız oluyor. Burası dünyaya 10 gün ara verme yeri. Normal iş temposundan, yoğunluktan, stresten uzak duruyoruz. Burada aynı insanlarla, aynı düşünen, aynı yaşayan kişilerle birlikte itikafta Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmiş oluyoruz. Huzur verici bir yer. Herkese tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.

     

    İtikafa giren Yusuf Akbulut?ta Ümmeti Muhammet için de dua edeceklerini söyleyerek Kadir gecesini en iyi şekilde idrak edeceklerini belirtti.

     ?Son 10 gün Kadir Gecesi?ni yakalamak için Allah Hütala bize bildirmiş Muhammet peygamberimiz 1 ay yapmış bize son 10 günü bekleyin demiş, inşallah o saat gelirse o dakika gelirse inşallah yakalayabilirsek bütün Muhammet Peygamberin ümmetine, İslam devletlerine hepimize bütün milletimize dua eder inşallah tutturabilirsek Allah-u Teala kabul eder .?dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.