|   | 
  • 8. Diplomasını Aldı!


    8. Diplomasını Aldı!
    Hatay'da 8. üniversitesinden mezun olan 63 yaşındaki İsmail Güzelmansur, 35 yıldır süren üniversite eğitiminde 8. diplomasını bölüm birincisi olarak almayı başardı. Azmiyle takdir toplayan Güzelmansur, mutluluğunu eşi ve bir buçuk yaşındaki ikiz evlatlarıyla yaşadı.

    Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Antakya Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezuniyet töreninde en dikkat çekende Adalet bölümünü birincilikle bitiren 63 yaşındaki İsmail Güzelmansur oldu. İlerleyen yaşına rağmen okuma azminden vazgeçmeyen İsmail amca, kendinden 40 yaştan fazla küçük olan sınıf arkadaşlarıyla birlikte diploma almanın heyecanını yaşadı. 8.kez üniversite diploması almaya hak kazanan Güzelmansur, üstün başarı belgesini 1 buçuk yaşındaki ikiz evlatları; Yusuf ve Hasan ve eşi Semira ile birlikte aldı.
     
     
    “Bölüm birincisiyim, okul ikincisiyim ve 8.üniversite diplomamı aldım bu gün”
    35 yıldır üniversite öğrencisi olduğunu dile getiren ve okuduğu bölümleri sıralayan İsmail Güzelmansur, “Antakya Meslek Yüksekokulu öğrencisiydim, bu gün mezun oldum. Bölüm birincisiyim, okul ikincisiyim. 8.üniversite diplomamı aldım bu gün, 63 yaşındayım. Ben ilk üniversitemi bitirdiğimden beridir hep öğrenci olmuşumdur. Hiçbir zaman eğitimime ara vermedim. Hem iş hayatımı hem de eğitim hayatımı beraber devam etmiştir. 35 yıldır öğrenciyim. Maliye bölümü, Bilgisayar programcılığı bölümü, Lojistik bölüm, ilköğretim öğretmenliği, veteriner teknikerliği, işletme yükseklinsans, kamu yönetimi yüksek lisans ve adalet bölümlerini okudum. Duyanlar okuma azmime şaşırıyorlar. Böyle bir örnek Hatay bölgesinde yok. 8.diplomamı çocuklarımla beraber aldım. Onların hatırasına ithaf ediyorum, çocuklarım 1 buçuk yaşındalar ve ikizler. İsimleri Yusuf ve Hasan, hele onların katılmasıyla çok mutlu oldum” dedi.
     
     
    Eşinin azmini takdir eden Semira Güzelmansur, “18 yıldır evliyiz, 32 yıldır ortak çalışıyoruz. Benim ilk üniversitem iktisat bölümü, ikinci üniversitem işletme programcılığı bölümü. Biz beraber okuduk diyebilirim, eşimin azmi benimkinin 3-5 katı diyebilirim. Eşim haddinden fazla azimli birisi” ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.