|   | 
  • Erken Çıkarıldık İddiası!


    Erken Çıkarıldık İddiası!
    Burdur’da geçen hafta sonu yapılan TYT Sınavı’nda bir sınıfta bulunan ÖSYM saatinin yanlış olması nedeniyle sınava girenlerin yarım saat kaybının olduğu iddia edilirken, o sınıfta sınava girenler ÖSYM’ye şikayette bulundu. Saatin yanlış olduğunun bitime 15 dakika kala fark edildiği, saatin pili değiştirilerek yaşananların kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi.

    Geçtiğimiz hafta sonu tüm Türkiye’de yapılan ve milyonlarca öğrencinin üniversiteye girmek gitmek için ter döktüğü TYT sınavıyla ilgili ’yanlış saat’ iddiası ortaya atıldı. Burdur’da bir lisenin 006006 numaralı salonunda sınava giren öğrencilerin sınıfta bulunan ÖSYM’ye ait saatin yaklaşık 35 dakika geride olması nedeniyle toplam 135 dakikalık süreden yarım saat erken çıkarıldıkları, saatin yanlış olduğunu sınav bitimine 15 dakika kala fark eden görevlilerin ise saat pilini o zaman değiştirdikleri öne sürüldü.

    006006 numaralı salonda sınava giren ve 30 dakikalık kayıp nedeniyle mağdur oldukları için ÖSYM’ye şikayette bulunan Betül Çiftçi, "8 Haziran’da yapılan TYT sınavına bu salonda girdim. Kapıda görevli olan polis memurunun ’5 dakika kaldı’ uyarısıyla binaya giriş yaptım. Üzerim arandıktan sonra salona çıktım. Salona çıkıp yerime geçtiğim zaman saate baktığımda saat 09.40’tı. Ben o esnada polisin bir yanlışlık yapabileceğini düşündüm ve hiçbir uyarıda bulunmadım kimseye. Sınavımız 10.15’te normal bir şekilde başladı. Daha sonra saat 11.40’ta dışarıdan sesler gelmeye başladı. Dışarıdaki sesleri duyduktan sonra saatin aslında 12.15 olduğu anlaşıldı. Saatimiz geri kalmış. Daha sonra saatimiz duvardan indirilerek tekrardan 12.20’ye getirildi. Bu süre zarfından bizim en az 30 dakikalık bir zaman kaybımız var. Sınıf olarak hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz" dedi.

    Bina sorumlusu talep etmemize rağmen tutanak tutmadı

    Sınav sonrası konu hakkında tutanak tutulmasını talep etmelerine rağmen bina sorumlusu tarafından geçiştirildiklerini iddia eden Çiftçi, "Sınav bitiminde gözetmene durumu söylediğimde gözetmen ’Beni zan altında bırakıyorsun. Şikayet ettiğin zaman zan altında kalacağım’ dedi. ’Peki o zaman ben kime şikayet edeceğim’ dediğim zaman ÖSYM bina sorumlusuna yönlendirdi beni. ÖSYM görevlisine gittiğimiz zaman konuyla ilgili tutanak tutulmasını istedik. Tutanak tutmayıp ’ÖSYM görevlileri beni arasın ben söylerim pili değiştirdiğimi’ şeklinde bir cevap verdi bize. Saçma sapan bir durum oldu. Hatta aşağıda görevli olan polisler bile farkındaydı durumun. Herkes sınav esnasında saat pilinin değiştirildiğini konuşuyor. Ben bu ÖSYM görevlisi ile konuşurken bir hocamız daha geldi yanımıza. ’Benim sınıfımda da saat geri kalmıştı ama ben sınav başlamadan bunu düzelttim’ dedi. Burada sorumlu ya gözetmen ya da bina sorumlusudur" şeklinde konuştu.

    AYT sınavında da bina sorumlusu cep telefonu ile geziyordu iddiası

    Ertesi gün AYT sınavına girdiğini ve bu sınavda da solanları gezen bina sorumlusunun yasak olmasına rağmen elinde cep telefonu ile dolaştığını söyleyen Betül Çiftçi, "AYT sınavına girdiğimde sınıfları kontrol eden bina sorumlusu hocamızın elinde cep telefonu vardı. İnsanlar saniyeler ile içeriye alınmıyor, kulağından kerpeten ile küpeleri sökülüyor ama görevli içerde telefon ile dolaşıyor. Böyle bir sınav olmamalıydı bu. Bizim 30 dakikamız yendi" ifadelerini kullandı.

    "ÖSYM’ye başvuru yaptık, savcılığa da başvuracağız"

    Konu hakkında yetkilileri göreve çağıran ve bunun için ÖSYM’ye başvurduğunu da söyleyen Çiftçi, "Bugün ÖSYM’ye başvuru yaptım konuyla ilgili dilekçemi verdim. Benimle aynı sınıfta sınava giren bir arkadaşım da CİMER’e başvuru yaptı ÖSYM’ye de yapacak. Hatta o gün sınıfta görevli akademisyen bir görevli vardı. O da bize ’Size neden ek süre tanınmadı, hakkınız yenmiş’ dedi. Yani bunu bir öğretmen söyledi bize. Ben bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım, peşini bırakmayacağım. Savcılığa da gidip suç duyurusunda bulunacağım" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.