|   | 
  • Kiralık Kalem (Satılık Değil Ama)

    KAYSERİLİ HEMŞEHRİLERİME RİCA EDİYO

    Yıl 1972. Erzurum’da üniversite öğrencisiydim. Akrabam ve öğrenci yurdunda oda arkadaşım olan Mustafa Baktır tarafından Kayserili bir başka öğrenciyle tanıştırılırken;

     

     

    -“Evet, Mustafa’nın akrabasıyım, yani ben de Hacılarlıyım.” demiştim.

    O kişi, Mustafa’ya göz attı ve;

     

    -“Bu arkadaşın gerçekten Kayserili olduğuna emin misin?” diye sordu. Mustafa gülerek cevap verdi:

     

    -“Tabi eminim. Akrabamdır ve dolayısıyla Hacılallıdır. Ama İzmir’de yetişmiş olduğu için kendisini Hacılarlı zannediyor!

     

    Onlar karşılıklı gülüştükten sonra Mustafa bana, Hacılarlı değil Hacılallıolduğumu öğretmişti.

     

    Evet, “Öğünmek gibi olmasın ama” Kayserliyim ve hem de Hacılallıyım! Ejder’lerle, Baktır’larla, Boydak’larla akrabayım. Bu durumumla da iftihar ediyorum.

     

    Okuyanlar biliyorlardır; uzun bir süredir bu haber sitemizde (sosyoloji içerikli) yazılarım yayınlanıyor. İdareci arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla, yazılarımı tıklayanların sayısı (ortalama) 1000 kişiden az değilmiş. İnşallah yazdıklarım işe yarıyordur ve boşa kürek çekmiyorumdur.

     

    Daha önce de çeşitli zamanlarda bu siteden duyurmuştum; yayınlanmış iki kitabım var. Duyurmuş ve ilgi göstermenizi istirham etmiştim. Bu konuda, yeni eserlerin raflarda yer bulması için, şimdi sizlerden o ricamı tekrar ediyorum: Bu iki kitabımı satın alarak bana bir teşvik desteğinde bulunun lütfen. Kitaplarla ilgili hiçbir maddî beklentim yok, emekli bir öğretmenim ve kendi yağımla kavrulabiliyorum şükür. Fakat kitaplarımda arz etmeye çalıştığım önemli ve ilginç hususların insanlar tarafından okunmasını çok istiyorum. Bunu bir kamu hizmeti olarak görmekteyim.

     

    KİTAP’ın üvey evlât durumuna düştüğü günümüzde, desteklerinizle beni teşvik ederseniz, basıma hazır bekleyen 3. kitabımı da yayınlayacağım. Yeni eserler, öncekilerin teşvik ve desteğiyle hayat buluyor. 

     

    BEKLİYORUM. Vesselâm.

     

     

    1- NUTİZM VE NUTİSTLER

    2- FARKLI TARZDA HİKÂYELER (HAV HAV HAV, İSİM FALI)

    Kitapları, (kitapyurdu.com) adresinden veya yazının üzerini tıklayınca gelen adresten (ki aynı site zaten) temin edebilirsiniz.

     

     

    Hayırist, esenlik dolu, HAYIRLI günler diler.

     

    Ramazan Serdar Özmilli

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.