Mart 2014'te yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) tekrar Bünya Belediye Başkanı adayı gösterilen mevcut Başkan Mehmet Özmen, ''Biz hem 2014'ü hem de 2023'ü planlıyoruz. 1 Nisan 2014'ten itibaren ne zaman, nerede, hangi çalışmaya başlayacağımızı çok çok iyi biliyoruz'' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da düzenlediği toplantıda, 2014 yerel seçimlerinde MHP'nin Bünyan Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Yeniden Belediye Başkanlığına adaylığını, ''Ülkemize, Kayserimize ve Bünyanımıza hayırlı, uğurlu olsun'' diye değerlendiren Mehmet Özmen, ''Özellikle çalışan, görevi başında olan Belediye Başkanlarıyla ilgili, MHP teşkilatlarında, başkanın çalışma programlarında büyük bir problem yoksa, onların devam etmesi yönünde bir temayül vardı. Yaklaşık 3 ay kadar önce MHP İl Başkanımızın ve MYK üyelerimizin eşliğinde aslında bizim adaylığımız kesinleşmişti. Ancak bir de Genel Başkanımızın ağzından ve Genel Merkez düzeyinde de birçok belediyede olduğu gibi bizim belediyemizde de adaylığımız açıklanmış oldu. Biz zaten sahadaydık, biz sahada olmaya devam ediyoruz. Başkentte bu programdan sonra memleketimize döndük ve kaldığımız yerden devam ediyoruz'' diye konuştu.
Mart 2009'dan bu yana Bünyan'da çok şeyler değiştiğini vurgulayan Özmen, öncelikle Mart 2009'dan önce Bünyan'ın durumuna bakmanın faydalı olacağını belirterek, şunları kaydetti:
''Bünyan, tarihi süreçte dolu dolu olan bir ilçe. Türkiye'de hatta dünyada marka olmayı başarabilmiş ilçelerden birisi. Gerek geçmişteki ekonomik şartlarıyla, gerekse tarihi İpek Yolu üzerinde oluşuyla, gerek halısıyla, cumhuriyet döneminin ilk fabrikalarıyla bana göre dünyada marka olmayı başarabilmiş bir ilçe. Okuma-yazma oranı cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren bugün de çok yüksek olmak şartıyla yüzde 100'ü bulan bir ilçe. Ekonomisi son derece yüksek olan bir ilçe iken, maalesef son yıllarda özellikle 1980'den sonraki özelleştirmelerle tüm Türkiye'deki köy ve beldelerin ekonomik şartlarının zorlaşmasıyla birlikte köyden kente göç maalesef çok artmış. Bu kader, Bünyan'ın da başına gelmiş. 80'li yıllarda 17 bin merkez nüfus varken, 90'lı yıllara gelindiğinde 13 binlere düşmüş, bugün 12 bin 500'lere gerilemiş. Mart 2009 yereline baktığımızda, halkımızın en asli belediyecilik hizmetlerini dahi alamadığını veya eksik ya da az aldığını söyleyebiliriz. Bünyanlı hemşehrilerim çok iyi bileceklerdir, özellikle pek çok noktada kanalizasyon sorunu vardı. İlçenin içinden geçen 2 dereden kanalizasyon akıyordu. Ayrıca ilçedeki toplu konutların özellikle 264 ailenin oturduğu Belediye Evleri ve hemen onların ardına yaptırılan TOKİ konutlarının kanalizasyonları, açıktan kuru derelere şarj ediliyordu. Su ve su depoları konusunda problemler vardı, yol sorunu vardı.''
Bunları söylerken, geçmiş yönetimleri eleştirmek istemediğini, her dönemde bütün belediye başkanlarının ellerinden geldiğince ilçeye hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Mehmet Özmen, ''Biz de bu ağabeylerimizden devir aldığımız Bünyanımızı değiştirmeye, güzelleştirmeye çalıştık. Bünyan'da, Kayseri'nin en modern uydu kenti olma potansiyeli varken, çok köhne bir köy pozisyonuna gitmiş bir durumu vardı. Biz bunlarla ilgili çalışmalar yapmak zorunda kaldık. Özellikle Bünyan'ın altyapısı yüzde 90 oranında kotarıldı. Bünyan'ın altyapısını ve üst yapısını da bitirmeyi Cenab-ı Allah bize nasip etti. Allah'ın izniyle biz hem 2014'ü hem de 2023'ü planlıyoruz. Bünyan, iddia ediyorum, vizyon projesini gerçekleştirmiş ender ilçelerden bir tanesi'' şeklinde konuştu.
-''HASTAYI YÜRÜTMEK VE SONRA KOŞTURMAK İSTİYORUZ''
Açıklamasında, ''Bir hasta düşünün, bu hasta zor durumda, ameliyat masasında. Cenab-ı Allah nasip etmiş, sevgili Bünyanlılar teveccüh etmiş, görev nasip olmuş. Bu hastanın ayağa kalkması lazım. Bu hastayı ayağa kaldıracağız ama ayağında, başında, kalbinde, midesinde, ciğerinde problem var. Bu bağlamda bir cerrah edasıyla neresinden başlamamız gerekiyorsa, o çerçevede hizmet etmeye gayret ettik. İnşallah 2014'ten sonra ayağa kalkan bu hasta önce yürüyecek, sonra da dolu dolu koşacak diye ümit ediyorum'' dedi.
Büyükşehir Yasasıyla birlikte, Bünyan'ın sadece merkez olmaktan çıktığını, Bünyan'ın artık 1306 kilometre kare alanla birlikte planlanması ve düşünülmesi gerektiğini belirten Özmen, ''Bünyanımızı, 24 köy, 7 belde ve merkezdeki 31 mahalleyle beraber düşünmek zorundayız. Geçen yılın Kasım ayından bu yana biz köy ve beldelerimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Biz bu bağlamda Cenab-ı Allah'a sığındık, hemşehrilerimize güveniyoruz. Tüm köy ve beldelerimizin mahalle oluşu bizi hiç ürkütmüyor, hiç korkutmuyor. 1 Nisan 2014'ten itibaren ne zaman, nerede, hangi çalışmaya başlayacağımızı biliyoruz. Sadece Cenab-ı Allah'tan sağlık diliyoruz, hemşehrilerimizin hayır duasını bekliyoruz'' diye sözlerini tamamladı.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.