"2012 Anneler Okulu Projesi" 17 Aralık'ta son etkinliğini Yeniköylü annelerle yaptı.
Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ortaklığında hayata geçirilen 2012 Anneler Okulu Projesi, 17 Aralık'ta Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Yeniköy'de yapılan kapanış töreni ile tamamlandı.
Projenin dokuzuncu ve son çalışmasında Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Yeniköy'de ikamet eden anneler ile bir araya gelindi. Dokuzuncu çalışma ile proje kapsamında toplam 270 anneye hem kendi hem de diğer aile bireylerinin daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla temel sağlık eğitimi verildi.
Amaç, toplumsal yaşam kalitelerinin yükseltilmesi
"2012 Anneler Okulu Projesi" kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilen dokuz ayrı etkinlik ile katılımcı annelere, uzmanlar tarafından hem annelerin hem de diğer aile bireylerinin daha bilinçli yaşamaları amacıyla hijyen, özbakım ve besin sağlığı, üreme sağlığı ve nefes terapisi gibi alanlarda eğitimler verildi. Etkinlik sonrası Arslanköy Kadın Tiyatrosu tarafından anneler için sağlık konulu tiyatro oyunu sergilendi. Projeye katılan annelere her çalışmanın sonunda katılım sertifikaları takdim edildi.
2012 Anneler Okulu Projesi kapanış töreni Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Yeniköy'de yapıldı
17 Aralık 2012'de yapılan kapanış töreninde Yeniköy'den projeye katılan anneler sertifikalarını alırken projeye destek veren gönüllüler, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş., İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü, Mersin Muhtarlar Derneği, Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları ile projenin gerçekleştirildiği köylerin muhtarları teşekkür belgelerini ve plaketlerini aldılar.
Tören; Mersin Vali Yardımcısı Sayın Nihat Karabiber, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Çonguloğlu, Toroslar Belediye Başkanı Sayın Hamit Tuna, Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya Çıtak, Mersin Orman Bölge Müdürü Sayın Abdurrahman Acer, Mersin İl Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr. Aytekin Kemik, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Gül, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürü Sayın Özgür Karaaslan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cevdet Arslan, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sayın Ali Yılmaz, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Sayın İsmail Hakkı Tas, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ong Chiew Suan ve MIP üst düzey yöneticileri, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sultan Yılmaz ve TİKAV Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Tuncay Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.
Mersin Limanı Hakkında (MIP)
Akfen Holding ve PSA International ortaklığında kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) 11 Mayıs 2007 tarihinde T.C.D.D. Mersin Liman İşletmesini 36 yıl süreyle devralmıştır.
Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya gibi Türkiye'nin sanayileşmiş kentleri ile Suriye, Irak ve İran gibi sınır komşusu olan ülkelere, demiryolu ve karayoluyla bağlıdır. Orta Doğu ve Karadeniz'le olan aktarma ve hinterlant bağlantılarıyla, Akdeniz Bölgesindeki ana konteyner limanlarından biridir.
MIP, mevcut ve potansiyel sosyal yaşam paydaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda, topluma ve çevreye destek vererek yaşam kalitesini arttırmayı amaçlamakta, sağlıklı toplum-temiz çevre hedefine ulaşmak için sosyal sorumluluk projeleri hazırlamaktadır.
MIP, iş ortakları, müşteriler, MIP çalışanları ve toplum üyeleri dahil tüm liman kullanıcılarının sağlık ve güvenliğine de büyük önem vermekte, toplumun ve müşterilerinin ihtiyaçlarını çevreye duyarlı, güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde karşılamaya çalışmaktadır.
Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Hakkında
TİKAV, Akfen Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın tarafından 15.01.1999 tarihinde Ankara'da kuruldu. Üniversite öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak gençleri geleceğin lideri olmaya hazırlayan ve Türkiye'nin insan kaynakları kalitesini yükseltmeyi hedefleyen TİKAV, bu hedef doğrultusunda uyguladığı Bireysel Gelişim Programı ile Türkiye'de bir ilke imza attı.
TİKAV ayrıca, 2001 yılında Uluslararası Gençlik Ödülü Programının (International Award for Young People) Bağımsız Operatörü olarak programı kendi bünyesindeki gençlere uygulama yetkisini aldı. 2003 yılında Uluslararası Gençlik Ödülü Programının tüm Türkiye'de uygulanmasını temin etmek üzere Ulusal Otorite olarak kurulan ve yetkilendirilen Gençlik Ödülü Derneğinin kuruluşuna öncülük etti.
TİKAV uyguladığı programlar kapsamında gerçekleştirdiği projelerde UNFPA, UNICEF ve Avrupa Birliği Gençlik Programı fonlarından yararlandı; çeşitli Birleşmiş Milletler Konferanslarında Türkiye delegasyonunda yer aldı.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.