|   | 
  • 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


     8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
    AK PARTİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ DOLU DOLU KUTLAYACAK...

     - AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kayseri teşkilatı olarak bir haftaya yayacakları etkinliklerle dolu dolu kutlayacaklarını söyledi. 
    AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Dengiz, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğunu belirterek, "Tarihimizin her döneminde etkin rol oynamış, bu tarihi birlikte yazdığımız kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Gününde çok farklı bir konumda olduklarının bilincinde ve minnettarlığı içindeyim. Zira Türk kadını dünyada misli görülmemiş bir fedakarlığın sembolü olarak bu farklılığa hak kazanmıştır. Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlediği kanaatindeyim. Toplumsal gelişim ve ülkenin geleceğinin şekillenmesi adına daha fazla katılımcı olmalarını sağlamak için kadınların kullanacağı alanları açma görevi AK Parti hükümetlerine nasip olmuştur'' dedi.
    AK Parti iktidarının, kadınların en ileri haklara sahip olarak toplumdaki yerlerini almaları için yoğun mücadele içerisinde olduğunu kaydeden Dengiz, şunları bildirdi:
    ''Bu amaçla çeşitli ekonomik, sosyal ve demokratik reformlar gerçekleştirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülüğünde üretilen politikalar, özellikle kadına yönelik şiddete karşı geliştirilmiş olanlar sıfır toleransla uygulanıyor. AK Parti iktidarı olarak 11 yıldan beri kadın haklarını samimi ve kararlı şekilde savunduk. Kadının siyasette yer alması için mücadele verdik. Parlamentoda 79 kadın vekil var ve 46'sı AK Parti grubunda görev yapıyor. Sadece TBMM'de değil, il genel meclislerinde, belediye meclislerinde de kadınların daha fazla yer almasını sağladık."
    8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, AK Parti Kayseri teşkilatı olarak çok sayıda etkinlik düzenleyerek bu anlamlı günü dolu dolu geçireceklerini de belirten AK Parti Kayseri İl Başkanı Dengiz, "8 Mart nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayacak etkinliklerimiz bir hafta boyunca devam edecek. Kadın ve gençlik kollarımız tarafından, 8 Mart'ta çalışan kadınlara binlerce karanfil dağıtılacak. İl ve ilçe kadın kollarının katılımıyla danışma toplantısı düzenlenecek. Gençlik kolları tarafından tiyatro gösterisi sunulacak. Aile içi eğitim ve kişisel gelişim sempozyumu düzenlenecek. Tüm ilçelerde kadın kolları tarafından hanımlara yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu haftanın en anlamlı etkiliği ise, şehitlerimizin eşleri veya anneleri, yaşlılarımız ile engelli anneleri ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanacak" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.