|   | 
  • 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


     8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
    CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ KULKULOĞLU: - ''TÜM GELİŞMİŞ TOPLUMLARDA KADIN, YAŞAYAN TOPLUMUN ETKİLİ VE YETKİLİ DİĞER YARISIDIR''

     CHP Kayseri Milletvekili Dr. Mehmet Şevki Kulkuloğlu, ''Tüm gelişmiş toplumlarda kadın, yaşayan toplumun etkili ve yetkili diğer yarısıdır'' dedi. 
    Kulkuloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Kulkuloğlu, açıklamasında, toplumların yarısını kadınların oluşturduğunu ve maalesef ki toplumun yarısını oluşturan tüm dünya kadınlarının layık oldukları temsil oranında dünyanın hiçbir ülkesinde, yaşamın gerekli alanlarında yeterince temsil edilemediğini kaydetti.
    Aslında kadının, doğanın vermiş olduğu annelik meziyetlerinin yanı sıra insanlığa en üst düzeyde hizmet etmek ve insanlık tarihini onurluca dizayn etmek noktasında yerini alarak, erkeklerin çoğunlukla yönettiği ve yaşanmaz hale getirdiği dünya üzerinde görevlerini almak zorunda olduklarını ifade eden Kulkuloğlu, ''Kız çocuklarının okullaşma oranı birçok ülkede halen daha erkek çocuklarının gerisindedir. Tahsil tamamlama ve meslek edinme oranları da bundan çok farklı değildir. Ülkemizde olduğu gibi çoğu ülkelerde de bu durum çok farklılık göstermemektedir. 4+4+4 eğitim sistemi de bu yakışıksız düzene hizmet etmektedir. Çocuk gelinlerin çoğalacağı uyarısı maalesef ki siyasi iktidar tarafından duymazdan gelinmiştir. Yine kadına uygulanan şiddet ve cinayetler, 4+4+4 sisteminin topluma da ileriki yıllarda artarak devam edeceğinin habercisidir. Sağlıklı yetişmiş annelerin sağlıklı toplumlar yetiştireceği asla unutulmamalıdır. Kadının çalışma yaşamı içerisindeki oranının yüksek olması o toplumun gelişmişlik ve çağdaşlık düzeyi ile birebir alakalıdır. Tüm gelişmiş toplumlarda kadın yaşayan toplumun etkili ve yetkili diğer yarısıdır. Dünyanın onurlu geleceği içerisinde kadınların dünyayı olumlu dizaynı noktasında görev alacağı günlerin hasret ve temennisi ile tüm dünya kadınlarının günlerini kutluyor ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.