|   | 
  • 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


     8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
    KGGD BAŞKANI MEHMET GÜLSOY, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI

      Kayseri Genç Girişimciler Derneği (KGGD) Başkanı Mehmet Gülsoy, ''Türkiye Cumhuriyeti?nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmamalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan, çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye?nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır'' dedi. 
    KGGD Başkanı Gülsoy, 8 Madt Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, her geçen gün artarak devam eden kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ile ilgili etkili tedbirlerin alınamamasını, kadınların yaşam güvenliği ve hürriyetinin tesis edilememiş olmasını kaygı ile takip ettiklerini de bildirdi.
    Gülsoy açıklamasında, ''Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1800'lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi. Kadınlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart'ta eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getiriyorlar. Kadınların sosyal yaşamın içinde etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini destekleyen derneğimiz, bunun öncelikle ekonomik rol üstlenilmesiyle, dolayısıyla girişimcilik ruhunun ortaya çıkarılmasıyla mümkün olacaktır. İnanıyoruz ki, fikir ve çalışmaları ekonomik ve moral açısından desteklenecek kadınlarımızın, eko-sosyal yaşama katkısı yadsınamayacak kadar çok olacaktır. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün böylesi bir başlangıca vesile olmasını, Kayseri Genç Girişimciler Derneği olarak onların yalnız olmadıklarını hatırlatır ve tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününün kutlu olmasını diliyoruz'' ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.