|   | 
  • 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ - KAYSERİ TİCARET BORSASI BAŞKANI ŞABAN Ü


     8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ  - KAYSERİ TİCARET BORSASI BAŞKANI ŞABAN Ü
    ''HİÇBİR ÜLKENİN KADINLARIN EMEĞİ VE KATKISI OLMADAN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE GELİŞMESİNİN, KALKINMASININ, DEMOKRATİKLEŞMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ''

     Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, ''Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz'' dedi. 
    Ünlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında, tüm dünyada kadın haklarına en fazla değerin ülkemizde verildiğini belirten Ünlü, ''8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, sadece kutlama değil, ayrımcılığın önlendiği, kadınların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullanacağı, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyorum ve kadınların, yılda sadece bir günde değil her gün anılmalılar diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
    Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık olunduğunu ifade eden Ünlü, şöyle devam etti:
    ''Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz.
    Basında duyduğumuz kadına şiddet olaylarını kınıyor, kadına karşı şiddete yönelik kampanyalara destek veriyoruz. Şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesi, için sivil toplum kuruluşları kamu ve özel sektör ile işbirliği alanlarını geliştirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı olan kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.