Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen, pozitif bilimlerde bilgilerin sabahtan akşama değişebileceğini ifade ederek, ''Farklı bakış açıları, pozitif bilimi geliştirir'' dedi.
Prof. Dr. Üstün Dökmen, İl Özel İdaresi Konferans Salonu'nda ''Aile ve Okulda Kaliteli İletişimin Temeli'' konulu bir konferans verdi. Çocuklarıyla birlikte gelen bayanların büyük ilgi gösterdiği konferansta konuşan Prof. Dr. Dökmen, Avrupa'da geçmiş dönemlerde kadın ve çocukların insan yerine bile konmadığını ifade ederek, ''O dönemlerde insan eşittir erkek, deniliyordu. Fakat daha sonra erkekle kadın arasında zihni kabiliyet anlamında bir fark bulunmadığı ortaya kondu. Farklı bakış açıları ortaya kondukça, pozitif bilimde ilerlemeler oldu. Son 50 yıldaki teknolojik ve bilimsel gelişmelere bir bakın. Bakış açıları geliştikçe, bilim ve teknoloji de gelişti. İlk kızım doğduğunda, doktor bize kızımızı yüz üstü yatırmamızı önermişti. Aradan 3-4 yıl geçti ve ikinci kızımız oldu, bu sefer doktor, yüz üstü yatırmanın çok sakıncalı olduğunu belirtti. Biz de kızlarımızı artık sırt üstü yatırmaya başladık. Yumurta ve tereyağ kolesterol yapar dendi ve biz yıllarca bu iki nimetten uzak durduk. Sonra o kadar zararlı olmadıkları açıklandı. Şimdi yumurta ve tereyağının aklandığı dönemleri yaşıyoruz. Fırsatınız varken, tereyağının içine yumurta kırıp yiyin. Bakarsınız tekrar yasaklarlar'' diye konuştu.
Pozitif bilimler dışındaki bilgilerin de zaman zaman verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Dökmen, ancak bu bilgilerin teknolojiyi geliştirmeyeceğini bildirdi. ''Pozitif bilimde sorular aynı da olsa, cevaplar değişir. Pozitif bilim dışında ise sorular değişir ama cevaplar aynıdır'' ifadelerini kullandı.
Bir dönem TRT'de 'Küçük Şeyler' isimli programı hazırlayıp sunan Prof. Dr. Dökmen, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da yanıtladı.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.