|   | 
  • 'Çözülemeyecek sorun yok'


    'Çözülemeyecek sorun yok'
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis başbaşa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:
     
     
    · Atina'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.
     
    · Yılda en az bir kez buluşacağız.
     
    · İki komşu arasında sorunlar olması normal. Ege'yi barış denizi haline getirelim istiyoruz. Bizim aramızda çözülemeyecek kadar sorun yok. Yeter ki büyük resme odaklanalım.
     
    · Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız.
     
     
    Basın toplantısında konuşan Miçotakis Yunan adalarında Türkçlere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi ve şunları ekledi:
    · İkili ticaret hacminin arttırılması çok önemli. 10 milyar dolara varma hedefini koyuyoyuruz. Ve bilim alanında işbirliğini geliştirmek istiyoruz. Buna ek olarak göç konusunda da çok önemli bir sonuç elde ettik.
     
    · Yunanistan’ın Türkiye’ye Avrupa sürecinde sağlayacağı desteği de ele aldık. Vize meselesinde de Türk öğrenciler ile Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın bir işbirliği sağlanması için vizeden muaf tutulması meselesini de ele aldık. Biz aynı zamanda Ege’de bütün yıl boyunca 7 günlük bir süre için vizeden muaf tutularak Ege adalarını ziyaret etme serbestisini bir karar olarak ele aldık.
     
    · Erdoğan ile çevremizde cereyan eden olayların çözümlemesini yaptık ve bütün aşırı tavırların bertaraf edilmesi ve bunlardan kaçınılması ve aynı zamanda insani değerlere saygı hususunda hemfikir kaldık.
     
    Türk-Yunan Dostluk Bildirgesi
    İkili, basın toplantısı öncesinde Türk-Yunan Dostluk Bildirgesi'ni imzaladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.