|   | 
  • ?Gülük Cami Melikgazi Korumasında?


    ?Gülük Cami Melikgazi Korumasında?
    Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıları günümüze kazandırmak amacı ile restorasyon yaptıklarını ve bu çalışmanın başta vatandaşlar olmak üzere...

    Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıları günümüze kazandırmak amacı ile restorasyon yaptıklarını ve bu çalışmanın başta vatandaşlar olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşça takdir edildiğini bildirdi.
    Melikgazi Belediyesinin Çağırağa Konağı onarımı ile başlatmış olduğunu tarihi mekanları onarım günümüz hizmetine sunma çalışmasının şimdiye kadar 14 eser de daha gerçekleştirdiğini şimdi sıranın Gülük cami ve çevresindeki yapılara geldiğini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içersinde yer alan tarihi yapıların sahiplenilerek onarıldığını sonuç ta ise gelecek kuşaklara Anadolu?nun tapusu olarak miras bırakıldığı kaydetti.
    Anadolu?nun tapuları sayılan eserler korumaya alınıyor?
    Gülük Mahallesinde yer alan Gülük Cami çevresinde düzenleme yapılacağını ve burada yer alan GÜLÜK HAMAMI?nın aslına uygun onarılarak günümüz kültür hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
    ?Melikgazi Belediyesi olarak tarihi yapıları onarıyor ve günümüz hizmetine sunuyoruz. Böylece hem tarihi yapılarımızı sahipleniyor hem de gelecek kuşaklara miras bırakıyoruz. Çağırağa konağı ile işe başladık ve şu anda 14 eseri onararak günümüze kazandırdık. Çağırağa konağı çalışması hem Cumhurbaşkanlığı, hem Tarihi Kentler Birliği hem de Kültür Bakanlığınca ödüllendirildik. Şimdi de Gülük Hamamını onarmak için proje hazırladık. Bildiğiniz üzere 1210 yılında toplam alanı 530 m2 olarak inşa edilen Gülük Camisi, Medresesi, Çeşmesi ve hamamı zaman içerisinde yıkılmaya yüz tutmuş hatta hamam tamamen yıkılarak harabeye dönmüştür. Şimdi Melikgazi olarak bu külliyeti bir bütün içerisinde çevre düzenlemesi ve Kayseri kültür Yolu projesi kapsamında Hamamı onaracağız. Yapı bir bütün olarak hizmet verecek olup bu eşsiz tarihi yapı külliyatını gelecek kuşaklara aktaracağız?
    Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Gülük Hamamı ile proje çalışmasına başlanıldığını ve önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.