|   | 
  • İşsiz Engelli Kalmasın


     İşsiz Engelli Kalmasın
    Kayseri?de engelliler, mesajlarını yürürken taşıdıkları pankartlarla verdi.

     Kayseri?de engelliler, mesajlarını yürürken taşıdıkları pankartlarla verdi. Engelli vatandaşlar, bakım ücretinde engel oranının ölçü alınmasını, bütün engellilerin işe yerleştirilmesini ve BM engelli haklarının uygulanmasını istiyor.

    3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle, engelli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerinin katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan yürüyüşte, engelliler isteklerini ellerinde taşıdıkları pankartlarla dile getirdi. Engelliler, "Bakıma asgari ücret değil, engellik ölçü olmalı?, Kontenjan değil, işsiz engelli kalmasın" ve "BM Engelli Hakları Uygulansın" pankartları taşıdı. Yürüyüşün ardından ikinci program Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Burada Anıta çelenk sunuldu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, ZERİD Başkanı Hasan Aykülteli ve Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç?ın imzasının olduğu ortak basın bildirisini, bedensel engelli Elif Yılmaz okudu. Basın açıklamasında engellilerin her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirmeleri için haklarının Anayasal güvence altına alındığı hatırlatıldı. Engellilere tanınan haklar için hükümete teşekkür edilirken, "Bizim başka taleplerimiz de var. Sağlık Kurulu raporundaki ?ağır engelli? ibaresini evde bakım hizmetlerinden faydalanabilmek için yeterli görülmesi. Zihinsel engellilerin hayat boyu eğitime ihtiyacı olduğundan eğitimlere ara verilmemesi. Zihinsel engellilerin işe yerleştirilmesi için özerk engelliler fonu oluşturulmasını istiyoruz." ifadeleri yer aldı. 

    Daha sonra zihinsel engellilerin oluşturduğu ritim grubu müzik gösterisi sundu. Zihinsel engelli Nisanur Ulucan da, kendilerine yönelik toplumun olumsuz bakış açısını eleştirdiği şiiri okudu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.