|   | 
  • 'Milletimize yamuk yaptırmayacağız'


    'Milletimize yamuk yaptırmayacağız'
    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor.

    Konuşmadan satır başları:

    * Geçtiğimiz hafta tütün üreticilerini zora sokan bir düzenleme ile ilgili görüşlerimizi paylaşmış ve iktidarı uyarmıştık. Bu düzenlemeyi erteleyin demiştim.

    * Yasanın yürürlüğü 6 ay ertelendi ama yasağı protesto eden üreticilerimizden 16’sı gözaltına alındı. Bu vatandaşlarımızdan 10’u ise tutuklandı.

    İktidar yanlışı görüyor, yasağı erteliyor bu durumda o üretici kardeşlerimiz bir yanlışı protesto etmiş oluyor. Barışçıl bir şekilde kullanmış oluyor. Buna rağmen bu insanlar cezaevine gönderiliyor.

    * Devlet yönetmenin bir ciddiyeti olur. Sayın Erdoğan’a çağrımdır, bu yanlışı derhal düzeltin.

    * Yarın, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının 5’inci yıl dönümü. Milletimiz meşrutiyetten bu yana tercihini demokrasiden ve milli iradeden yana kullanmıştır.

    * Bizler önce iktidarın 15 Temmuz felaketinden ders alacağını umduk maalesef bu umudumuz boşa çıktı. ‘Kandırıldık’ deyip ellerini yıkayıp çekip gittiler. Ders almadıkları gibi ‘FETÖ’nün siyasi ayağını araştıralım’ önerilerini reddettiler.

    * Milletimiz bunu görmüyor mu zannediyorsunuz?

    * Kendisi çıktı yine dedi ki memleketi bunlara teslim edemeyiz. Bu devleti teslim aldığını sanıyor Sayın Erdoğan. Öyle sanıyor ya seçim kaybedince de teslim edeceğini zannediyor.

    * Seçim kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Şu gaflete, zihniyete bakar mısınız?

    * İktidar olmak milletin verdiği bir yetkidir. O nedenle iktidar teslim edilmez, devredilir.

    * Sen ve küçük ortağın bir de minik ortağın beğenseniz de beğenmeseniz de demokrasilerde esas olan milletin iradesi ve kararıdır.

    * Afyon’da dinleme imkanı bulduğun sarı keçelilerin durumu buna çok açık bir örnek maalesef 20 göçebe ailenin yolculuğunu bile düzenlemekten aciz bir çapsız yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.

    * İşin en acı kısmı da yörüklüğün egemen yurdu Anadolu iken İtalya, Yunanistan ve Avusturya kendi ülkelerindeki konar göçerlik kültürünü UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras listesine eklettiler. Biz ne yaptık? Maalesef 2008’den beri olan biteni ancak seyrediyoruz.

    * El oğlu kendi kültürünü yaşatmaya çalışırken biz binlerce yıl önce atalarımızın gördüğü gerçeği bile göremiyoruz.

    * Ama görüyoruz ki Sayın Erdoğan ve ortakları hâlâ meselenin farkında değil.

    * Her yıl Kurban ibadetimiz dolayısıyla yaklaşık 900 bin büyükbaş, 3 milyona yakın da küçükbaş hayvan kesiliyor.

    * Böylece yaklaşık 325 bin ton karkas et tüketime sunulmuş oluyor. Toplam yıllık et tüketimimizin yaklaşık dörtte biri kurban ibadetimizle sağlanıyor demek.

    * Yaklaşık 25 milyon vatandaşımız kurban eti dışında et tüketemiyor demek. Çünkü artık maalesef kasaptan 5 liralık kıyma, yarım kilo çorbalık tavuk kırpıntısı alınan bir ülke haline geldi.

    *Alın size AK Parti iktidarının dahiyane politikaları ve üstün liyakatli bakanları ile milletimize ve besicilerimize reva gördüğü tablo. Ayıptır, günahtır.

    Kurban bayramına özel bazı önerilerimiz var.

    * Et ve Süt Kurumu’na seslenmek istiyorum. Hem büyükbaş hem küçükbaşlar için kurban bayramı dönemine özel karkas kesim referans fiyatı ilan edin. Bu fiyattan üreticinin elinde kalan hayvanları satın alacağınızı taahhüt edin.

    * Tüm Büyükşehir ve İl Belediyeleri, şehrinizde misafir ettiğiniz besici ve hayvanlara gereken konforu sağlayın. Et ve Süt Kurumu devreye girmezse, elde kalan hayvanları satın alın. İhtiyaç sahiplerine ve gıda yardımı yaptığını vatandaşlarımıza buradan üretilecek etleri dağıtın.

    * Sayın Erdoğan, Rizelilik kürsülerden üfürmekle olmaz, Rizelilik Karadenizli fındık üreticisini yabancı şirketlere ezdirmeyerek olur.

    * Eğer her fırsatta söylediğin gibi gerçekten Karadeniz uşağıysan, bu sefer yabancı lobilerin elemanlarını bu işten uzak tut. Sen sahip çıkmazsan ilk sandıkta biz gelip gereğini yapacağız.

    * Fındık fiyatını 35 TL yapın.

    * Çay bahçesinde sohbet ettiğim bir kardeşim diyor ki 'Türkiye uçuyordu, kaçıyordu, aşıyordu. Uçan Türkiye'ye ne oldu?' biri bize anlatsın. Sayın Erdoğan, o biri ben değilim. Sensin, sen. Uçan Türkiye'ye ne oldu, anlat.

    * Danışmanların 5 maaş alırken, 1100 lirayla ev geçindiren emeklimiz ne yapsın?

    * 2020 yılında nedeni bilinmeyen 65 yangın çıktı.

    * 2021'de ise Ocak'tan Haziran'a 68 yangın meydana geldi. Sebebi ise çöp ithalatı.

    * Son 16 yılda plastik çöp ithalatımız 196 kat arttı.

    * 2020 yılında Türkiye ne kadar plastik çöp ithal etmiş biliyor musunuz? Sıkı durun, tam 756 bin ton. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.