|   | 
  • ?YARININ YAŞLISI DA BİZLER OLACAĞIZ?


    ?YARININ YAŞLISI DA BİZLER OLACAĞIZ?
    (İHA) - İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dr. Öksüzkaya, ?Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 65 yaş ve üzeri bireyleri ?yaşlı? olarak tanımlamaktadır? ifadesinde bulunduğu mesajına şu şekilde devam etti:

     ?Yaşlanma, anne karnından başlayarak yaşamın sonlanmasına kadar devam eden bir süreç olup zamana bağlı olarak hastalık söz konusu olmaksızın ortaya çıkan anatomik yapı ve fizyolojik işlev değişiklikleridir.
    Dünya nüfusunun her yıl artan oranlarda yaşlandığı, özellikle son yıllarda tıp ve teknoloji alanındaki gelişmelerin de yaşam süresini uzattığı bir gerçektir. 18-24 Mart Yaşlılar Haftası aslında sembolik bir anlam ifade etmektedir. Biz millet olarak inançlarımız, adetlerimiz, geleneklerimiz gereğince yaşlılarımızı başımızın tacı olarak gördük, yılda bir gün değil 365 günün her anında hürmet ve saygıya layık olduklarına inandık. Bundan sonra da bu ulvi değerlerimizi yitirmeden hep taze olarak yaşatmayı ve gelecek nesillere miras bırakmayı azimle ve kararlılıkla sürdürmeliyiz.
    Yaşlılarımız, kültür ve değerlerimizi gelecek nesillere aktaran, genç kuşaklara ışık tutan hazinelerimizdir. Bizleri bugünlere getiren yaşlılarımızın bizi şefkat, merhamet ve muhabbetle yetiştirdiğini, şimdi ise onların aynı şefkate layık olduklarını hatırlamalı, bu günlerimizi onlara borçlu olduğumuzu unutmamalı ve yarının yaşlılarının da bizler olacağını hatırdan çıkarmamalıyız.
    Sadece bir gün değil bir ömür boyunca bir ve beraber olma dileğiyle tüm yaşlılarımızın yaşlılar gününü kutlarız.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.